Önümüzdeki ay kullanıma sunulması beklenen iOS 15'in ertelenen 6 özelliği

iOS 15 önümüzdeki Eylül ayında resmen kullanıma sunulacak olsa da, işletim sisteminin bazı özellikleri gecikecek gibi görünüyor.
Önümüzdeki ay kullanıma sunulması beklenen iOS 15'in ertelenen 6 özelliği

Online olarak düzenlenen WWDC 2021 ile birlikte tanıtılan iOS 15'i ve sahip olduğu yeni özellikleri geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Tanıtılmasının ardından Beta olarak kullanıma da sunulan iOS 15'in önümüzdeki ay resmi olarak kullanıma sunulması hedefleniyor.

iOS 15 önümüzdeki Eylül ayında resmen kullanıma sunulacak olsa da, işletim sisteminin bazı özellikleri gecikecek gibi görünüyor. Kısacası iOS 15 önümüzdeki ay kullanıma sunulsa da bazı önemli özellikler ilerleyen dönemde iOS kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Bu durumun temel nedeni ise tanıtılan bazı özelliklerin şu an için tam anlamıyla çalışmaması. Bu haberimizde ise ertelenen özelliklere yakından bakıyoruz.

SharePlay

iOS 15 işletim sisteminin önemli özelliklerinden biri olarak tanıtılan SharePlay, Eylül ayında karşımıza çıkmayacak özelliklerin başında yer alıyor. iOS 15 beta 6'ya kadar geliştiricilerin kullanımına sunulan SharePlay, sonrasında ise betadan çıkarılmıştı. SharePlay özelliğinin önümüzdeki aylarda yazılım güncellemeleri ile birlikte iOS 15'e eklenmesi bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse SharepPlay özelliği kullanıcıların video görüşme esnasında deneyim paylaşmasını kolaylaştırma amacı ile geliştirildi.

Kimlik bilgileri

Apple'ın Cüzdan uygulaması için geliştirilen kimlik kartı saklama özelliği de ertelenen özellikler arasında yer alıyor. WWDC 2021 çerçevesinde tanıtılan kimlik kartı ve kimlik bilgilerini Apple Cüzdan içinde saklama özelliği bugüne kadar Beta olarak bile kullanıcılara sunulmadı.

App Privacy Report

Odağına uygulamaları alan güvenlik ve gizlilik özellikleri sunmaya devam eden Apple, iOS 15 için App Privacy Report isimli bir özelliği tanıtmıştı. Uygulamalar hakkında detaylı güvenlik verileri paylaşması hedefleyen özellik, ilerleyen dönemlerde kullanıma sunulacak.

Digital Legacy

Apple'ın WWDC 2021'de iOS 15 için Digital Legacy isimli bir program duyurduğunu sizlere aktarmıştık. Bu özellik sayesinde belirlediğiniz kişiler ölüm durumda şifreniz olmadan bile hesabınıza ve verilerinize erişebilecek. Söz konusu özellik de ertelenen özellikler arasında yer alıyor.

CarPlay için 3D navigasyon

iOS 15 lansmanı sırasında haritalar konusunda önemli güncellemeler yapacağını da paylaşan Apple, CarPlay için 3D navigasyon desteği sunulacağını belirtmişti. iOS 15 betada Haritalar için sunulan özellik şu an için CarPlay içinde yer almıyor.

Universal Control

iOS 15'in en dikkat çekici özelliklerinden biri olarak tanıtılan Universal Control, kullanıcıların MacBook'ları ile iPad'lerini kontrol etmelerine olanak sağlıyor. Bu özellik ile birlikte MacBook'ların touchpad ve klavyelerini iPad modellerinde kullanmak mümkün hale geliyor. Ertelenen özelliklerin ne zaman karşımıza çıkacaklarını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.