Twitter'ın merkezsizleştirilmiş sosyal ağ projesi Bluesky'ın başına Jay Graber geçiyor

Happening'in yaratıcısı Jay Graber, Bluesky'ın başına geçti. Bluesky ve Graber, projenin ilk geliştiricilerini de işe almaya başladı. 
Twitter'ın merkezsizleştirilmiş sosyal ağ projesi Bluesky'ın başına Jay Graber geçiyor

Geçtiğimiz şubat ayında, Twitter'ın merkezsizleştirilmiş sosyal ağ projesinden sizlere bahsetmiştik. Jack Dorsey, yatırımcılarla yaptığı görüşmede merkezsizleştirilmiş sosyal ağ vizyonunu paylaşmış; Twitter'ın neden bu alanda bir ağ yaratmak istediğini de aktarmıştı. Dorsey, Twitter'ın alakalı içeriği kullanıcılara sunabileceği "çok daha geniş bir konuşma topluluğuna" erişerek fayda sağlayacağını belirtmiş ve bu konuda rekabetçi olacakları bir alan yaratmayı planladıklarını söylemişti.

Jack Dorsey'nin ilk olarak 2019'da duyurduğu Bluesky, Twitter'ın merkezsizleştirilmiş versiyonunu geliştirmeye odaklanıyor. 2019'dan bu yana ağır adımlarla hareket eden BlueSky'da, özellikle alınan aksiyonlar konusunda şimdi işler değişmek üzere.

Twitter'ın Bluesky adını verdiği bu proje, şimdi ise bir lidere kavuştu. Happening'in yaratıcısı Jay Graber, Bluesky'ın başına geçti; hatta Bluesky ve Graber, projenin ilk geliştiricilerini de işe almaya başladı. 

Graber, Happening'in etkinlik düzenleme özellikleri üzerindeki çalışmalara öncülük etme deneyiminin yanı sıra, Electric Coin Company tarafından yaratılan ve işlemleri güvence altına almak için sıfır bilgili kriptografi kullanan bir kripto para birimi olan Zcash üzerinde de çalışmış bir isim.

Jay Graber ayrıca Bluesky'nin ocak ayında yayınladığı ve merkezsizleştirilmiş web sistemlerine yönelik araştırmasını detaylandıran bir raporun yazarlarından da biriydi. Rapor, Bluesky'ınn kendisinin nasıl çalışacağını açıklamıyor. Ancak Graber ve ekibinin denetleme, gizlilik ve gizlilik standartları gibi bazı alanları vurguladığını da belirtmek gerek. Şu an için en çok merak edilen ise Bluesky'ın mevcut merkezsizleştirilmiş projeler üzerine mi inşa edileceği veya yeni bir şey mi yaratacağı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.