Roblox, Discord rakibi iletişim platformu Guilded'ı satın aldı

Roblox tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, oyun için iletişim platformu olarak hizmet veren Guilded'ı satın aldı.
Roblox, Discord rakibi iletişim platformu Guilded'ı satın aldı

Günümüzün en önemli online oyun platformları arasında yer alan ve milyonlarca oyuncuya sahip olan Roblox, yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu. Roblox tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, oyun için iletişim platformu olarak hizmet veren Guilded'ı satın aldı.

Roblox ve Guilded arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 2017 yılında Eli Brown tarafından San Francisco'da kurulan Guilded, oyun dünyasının iletişim platformu olan Discord ile benzer özellikler sunuyor. 

Satın alma anlaşmasının finansal detayları açıklanmamış olsa da Guilded girişiminin bugüne kadar 10,2 milyon dolar yatırım aldığını belirtelim. Guilded'ın yatırımcıları arasında ise Liquid 2 Ventures, Sterling.VC, Initialized Capital, ZhenFund, Fuel Capital, Matrix Partners ve Susa Ventures gibi önemli firmalar yer alıyor.

Oyuncular, Guilded platformu içinde tıpkı Discord'da da olduğu gibi sesli ve yazılı bir şekilde iletişime geçebiliyor. Discord'dan farklı olarak turnuvaların sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi ve toplulukların düzenlemesi adında etkinlik ve takvim gibi pek çok özelliğe de sahip olan Guilded, yüzlerce oyuna destek veriyor.

Guilded platformunun League of Legends, Fortnite, CS: GO ve Roblox oyunları için ekstra özellikler sunduğunu da ekleyelim. Son olarak açıklanan bilgilere göre Guilded'ın bağımsız bir ürün grubu olarak faaliyetlerine devam edeceğini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.