Alibaba, NFT odaklı pazar yeri kurduğunu duyurdu

Çin'in en önemli şirketleri arasında yer alan Alibaba, yeni bir NFT pazar yeri kurduğunu duyurdu.
Alibaba, NFT odaklı pazar yeri kurduğunu duyurdu

2021 yılına damgasını vuran teknolojilerin başında yer alan NFT teknolojisi, büyük teknoloji firmaların ilgisini çekmeye devam ediyor. Çin'in en önemli şirketleri arasında yer alan Alibaba, yeni bir NFT pazar yeri kurduğunu duyurdu.

Alibaba tarafından aktarılan bilgilere göre kurulan NFT pazar yeri, marka ve ürün sahiplerinin telif haklarını NFT olarak satışa sunmalarına olanak tanıyacak. Alibaba tarafından kurulan NFT pazar yeri "Blockchain Digital Copyright and Asset-Trade" olarak adlandırıldı.

Blockchain Digital Copyright and Asset-Trade isimli pazar yerine Alibaba'nın açık artırma platformu üzerinden erişilebilecek. Alibaba tarafından paylaşılan bilgilere göre pazar yeri içinde yer alacak olan NFT'ler Sichuan Blockchain Derneği Telif Hakkı Komitesi tarafından merkezi olarak işletilen “New Copyright Blockchain” platformu üzerinde yayınlanacak.

Blockchain Digital Copyright and Asset-Trade pazar yerinin yazarlar, müzisyenler, sanatçılar ve oyun geliştiricilerinin kullanımı için geliştirildiğini de ekleyelim. Bu kişiler pazar yeri aracılığı ile ürün ve içeriklerinin telif haklarını kolay bir şekilde NFT olarak satışa sunabilecek.

Pazar yerinde yer alan alıcıların satın aldıkları ürünleri ve koleksiyonlarını WeChat'e entegre olan kripto portföy uygulaması Bit Universe aracılığıyla görüntüleyebildiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.