Ev sahipleri ile alıcıları buluşturan Aalto, 13 milyon dolar yatırım aldı

Ev satma ve ev satın alma süreçlerini kolaylaştırma hedefi ile yola çıkan Aalto tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 13 milyon dolar yatırım aldı. 
Ev sahipleri ile alıcıları buluşturan Aalto, 13 milyon dolar yatırım aldı

Odağına gayrimenkul sektörünü alan bir pazaryeri olarak karşımıza çıkan ABD merkezli Aalto, yatırım aldığını duyurdu. Ev satma ve ev satın alma süreçlerini kolaylaştırma hedefi ile yola çıkan Aalto tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 13 milyon dolar yatırım aldı. 

13 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Sequoia Capital liderliğinde gerçekleşti. A serisi yatırım turuna Sequoia Capital'ın yanı sıra Background Capital, Defy Partners, Maple VC ve Greg Waldorf'un katıldıklarını da ekleyelim. Alınan 13 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Aalto'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım 17,3 milyon dolara ulaştı. 

2018 yılında Nick Narodny tarafından San Francisco'da kurulan Aalto, geçtiğimiz Nisan ayında aktif olarak hizmet vermeye başladı. Temelinde ev sahipleri için online bir pazaryeri olarak hizmet sunan Aalto, ev sahipleri ile ev satın almak isteyen kişileri platformu içinde buluşturuyor.

Aalto'nun iddialarına göre ev sahipleri satmak istedikleri evi 5 dakika gibi kısa bir süre içinde Aalto web sitesinde listeleyebiliyor. Şu ana kadar Aalto pazaryeri içinde 85'ten fazla ev listelendiğini ve toplamda 24'ten fazla ev satıldığını da ekleyelim. 

Aalto'nun gerçekleşen satışlardan yüzde 1 oranında işlem ücreti alarak gelir elde ettiğini de belirtelim. Aracıları ortadan kaldıran bir çözüme sahip olan Aalto tarafından aktarılan bilgilere göre platform içinde satış yapan ev sahipleri satıştan ortalama olarak 44 bin dolar daha para elde ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.