Disney+'ın kullanıcı sayısı, üçüncü çeyrekte beklentileri aşarak 116 milyona ulaştı

Platformdaki kullanıcı sayısı, geçen yılın aynı döneminde 57,5 ​​milyon iken bu sene iki kat artarak 116 milyona ulaştı.
Disney+'ın kullanıcı sayısı, üçüncü çeyrekte beklentileri aşarak 116 milyona ulaştı

Disney, dün üçüncü çeyrek raporunu açıkladı. Raporda öne çıkan bilgi ise Disney'in streaming platformu Disney+'ın kullanıcı sayısı oldu. Platformdaki kullanıcı sayısı, geçen yılın aynı döneminde 57,5 ​​milyon iken bu sene iki kat artarak 116 milyona ulaştı. Bu sayının Wall Street analistlerinin beklentilerinin 1,5 milyon üstünde yer aldığını da belirtelim.

Disney+, ESPN+ ve Hulu genelinde Disney, toplamda 174 milyon aboneye ulaştığını açıkladı. Disney ayrıca, kazanç ve gelir tahminlerini de beklentilerin üzerinde tuttu ve bu sayede mesai sonrası işlemlerde hisse senedini yaklaşık yüzde 6 oranında artırdı.

Analistler, Disney+’ın şirket özel içerik sunmaya devam ederken 2024 yılına kadar 230 milyon ila 260 milyon abone hedefine ulaşacağı konusunda iyimser bir tavır sergiliyorlar. Ancak her ne kadar kullanıcı sayısında artış olsa da tüketiciler ortalama olarak daha az ücret ödüyorlar. Zira Disney+ için ücretli abone başına aylık ortalama gelir, bir yıl önceki 4,62 dolardan 4,16 dolara düştü.

Walt Disney Company CEO'su Bob Chapek, doğrudan tüketiciye yönelik olarak, bu çeyreğin sonunda Disney+, ESPN+ ve Hulu genelinde toplam yaklaşık 174 milyon aboneliğe ulaştıklarını ve platformlara gelen bir dizi yeni içerikle çok iyi performansın devam edeceğini öngördüklerini söyledi. Sonuçlara göre, bu çeyrek için D2C gelirleri yüzde 57 artarak 4,3 milyar dolara ulaştı. İşletme zararı ise 0,6 milyar dolardan 0,3 milyar dolara düştü ve şirketin Hulu'daki iyileştirilmiş sonuçlara verdiği kredi, Disney+'daki yüksek kaybı dengelemiş oldu.

Disney+’ın en yeni içerikleri arasında, Marvel karakterlerini baz alan mini dizi “The Falcon and the Winter Soldier” ve bir başka Marvel dizisi olan “Loki” yer alıyor. Son olarak Disney'in Scarlett Johansson'la davalık olduğunu da hatırlatalım. “Black Widow” yıldızı Scarlett Johansson, filmi aynı anda yayın platformlarında ve sinemalarda yayınlamak için şirkete dava açmıştı. 

Son olarak Disney+'ın ülkemizde aktif edileceğine dair söylentiler dolaşsa da bu tarihin henüz belli olmadığının da altını çizelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.