Müteahhitler için malzeme yönetimi platformu Agora, 33 milyon dolar yatırım aldı

Müteahhitler için bir malzeme yönetimi platformu oluşturan Agora, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 33 milyon dolar yatırım aldı
Müteahhitler için malzeme yönetimi platformu Agora, 33 milyon dolar yatırım aldı

Müteahhitler için bir malzeme yönetimi platformu oluşturan Agora, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 33 milyon dolar yatırım aldı. Tura 8VC, Tishman Speyer, Yahoo kurucu ortağı Jerry Yang, Michael Ovitz, DST, LeFrak ve Kevin Hartz da katıldı. Agora'nın son yatırımı, şirketin ekibini genişletmek için kullanılacak.

Müteahhitler, malzemeleri sipariş etmek ve izlemek, manuel veri girişini otomatikleştirmek ve tüm tedarik zinciri paydaşlarını tek bir platformda bir araya getirmek için Agora'yı kullanıyor. 2018 yılında Maria Rioumine ve Ryan Gibson tarafından hayata geçirilen Agora, müteahhitleri odağına alıyor; genel giderleri azaltmak ve iş gücü verimliliğini artırmak için oluşturulmuş bir malzeme tedarik platformu olarak hizmet veriyor. Platform, sahayı, ofisi, depoyu, muhasebe ekiplerini ve tedarikçileri tek bir ortak platforma getirerek, yüklenicilerin talep oluşturmasına, satın alma siparişleri vermesine, faturaları ve teslimatları anında izlemesine olanak tanıyor.

Agora, hem saha hem de ofis ekiplerini tek bir dijital platformda toplayarak ofis ekiplerine satınalma siparişlerini işlemek için harcadıkları zamandan yüzde 75 ve saha ekiplerine ustabaşılarının malzeme yönetimi için harcadıkları zamandan yüzde 38 oranında tasarruf sağlıyor. Toplamda bu, ortalama bir Agora müşterisi için yıllık 300 bin dolarlık tasarruf anlamına geliyor.

Agora, müşterileri için 140 milyon dolardan fazla yıllık malzeme siparişlerini işliyor. Geçen yıl, şirket gelirini yüzde 760 oranında artırdı ve 30 eyalette genişlemesine devam etti. Şirket, çalışan sayısını ise üçe katladı.

Tiger Global'ın ortağı John Curtius, Agora'nın platformunun müteahhitler için endüstri lideri bir deneyim sunduğunu ve inşaatın işleyişini modernize etmede bir oyun değiştirici olduğunu söylüyor. Curtius, Agora'nın başarısı konusunda heyecanlı olduklarını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.