OpenAI, yeni makine öğrenimi yazılımı Codex ile İngilizceyi koda çevirebiliyor

Codex, amatör olarak kodlama yapmak isteyenlere yardımcı olmanın yanı sıra profesyonellerin işini hızlandırmayı da hedefliyor.
OpenAI, yeni makine öğrenimi yazılımı Codex ile İngilizceyi koda çevirebiliyor

OpenAI, özel beta bir API aracılığıyla doğal dili koda çeviren makine öğrenimi yazılımı Codex'i yayına aldı. Codex, amatör olarak kodlama yapmak isteyenlere yardımcı olmanın yanı sıra profesyonellerin işini hızlandırmayı da hedefliyor.

Codex'in demolarında OpenAI, yazılımın doğal dili kullanarak basit web siteleri ve oyunlar oluşturmak, ayrıca farklı programlama dilleri arasında çeviri yapmak ve veri bilimi sorgularını ele almak için nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. Kullanıcılar yazılıma herhangi bir komutu İngilizce olarak yazıyor ve Codex bunu koda çeviriyor.

Codex, dil oluşturma modeli GPT-3'ün üzerine inşa edildi ve sonuç olarak yazılı kelimeyi etkileyici şekillerde üretebiliyor ve ayrıştırabiliyor. Ancak tabii ki zaman zaman hataların olabileceğini belirtmekte de fayda var. Fakat OpenAI, Codex'i her geçen gün geliştireceklerini belirtiyor. OpenAI sözcüsü, kötü niyetli olabilecek otomatik kullanımı önlemek için taleplerin sıklığını sınırlamak da dahil olmak üzere Codex'in kötüye kullanım riskini azaltmak için çok yönlü bir yaklaşım benimsediklerini söylüyor.

OpenAI'a göre, API aracılığıyla kullanılabilen Codex modeli en çok Python'da doğru sonuç veriyor. Ancak Codex'i, JavaScript, Go, Perl, PHP, Ruby, Swift, TypeScript, Shell ve diğer yazılım dillerinde kullanmak da mümkün. OpenAI, Codex'in ilk dönemde ücretsiz olarak sunulacağını söylüyor. Şirket Codex'in, bilgisayarları insanların amaçlarını daha iyi anlamaları için güçlendirdiğini ve bunun da herkesin bilgisayarlarla daha fazlasını yapmasına izin verdiğini söylüyor. OpenAI, işletmeleri ve geliştiricileri API'ı aracılığıyla OpenAI Codex'i geliştirmeye davet ediyor.

OpenAI'ın CTO'su ve kurucu ortağı Greg Brockman, Codex'i yazılımcıları geliştirmek için bir araç olarak gördüklerini söylüyor. Brockman, programlamanın iki bölümü olduğunu; bunlardan ilki fikir hakkında düşünmek iken ikincisinin bu fikirleri kodlarla birleştirmek olduğunu belirtiyor. Codex'in bilhassa ikinci kısımda kişilere yardımcı olacağını dile getiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.