Xiaomi'den açık kaynaklı robot köpek: CyberDog

Yeni ürünlerini tanıttığı büyük bir lansman gerçekleştiren Xiaomi, lansmanda CyberDog isimli yeni robot köpeğini de tanıttı. 
Xiaomi'den açık kaynaklı robot köpek: CyberDog

Günümüz teknoloji dünyasının en üretken firmalarının başında yer alan Xiaomi, farklı ve ilginç ürünlerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Dün yeni ürünlerini tanıttığı büyük bir lansman gerçekleştiren Xiaomi, lansmanda CyberDog isimli yeni robot köpeğini de tanıttı. 

Hatırlatmak gerekirse Boston Dynamics'in 74 bin 500 dolarlık robot köpeği olan Spot robotundan daha önce sizlere bahsetmiştik. Xiaomi tarafından üretilen CyberDog isimli robot, tasarım anlamında Boston Dynamics'in Spot robotuna oldukça benziyor.

CyberDog'un açık kaynaklı olarak geliştirildiğini ve geliştiriciler tarafından CyberDog için çeşitli uygulamalar üretilebileceğini de ekleyelim. Xiaomi tarafından paylaşılan bilgilere göre CyberDog robotunun üzerinden 11 adet sensör bulunuyor. Bu sensörler arasında dokunmatik sensörler, ultrasonik sensörler, kameralar ve GPS bulunuyor.

Xiaomi'nin iddialarına göre bu sensörler robotun, sahibini takip etmesi ve engellerin etrafından dolanabilmesini de sağlıyor. CyberDog'un kameraları sayesinde insan yüzlerini tanıyabildiğini ve mikrofonu sayesinde ise sesli komutlara cevap verebildiğini de ekleyelim.

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Xiaomi hayranları, mühendisleri ve robotik meraklılarının CyberDog'un muazzam olasılığını keşfetmeleri için ilk etapta 1000 adet CyberDog satışa sunulacak. Spot'a oranla oldukça ucuz bi model olan CyberDog, 1540 dolarlık bir fiyat etiketine sahip durumda. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.