Boston Dynamics'in robotu Spot, 74.500 dolara satışa çıkıyor

Boston Dynamics, programlanabilir robotu Spot'ı genel satışa sundu. Fiyatı bir hayli tuzlu olan robot ilk etapta sadece ABD içinde satışta olacak.
Boston Dynamics'in robotu Spot, 74.500 dolara satışa çıkıyor

Robot üreticisi Boston Dynamics, dört ayaklı köpek robotu Spot'ı genel satışa sunma kararı aldı. Bu satış için shop.bostondynamics.com adlı e-ticaret sitesini de açan şirket, resmi satış sitesi üzerinden siparişler almaya başlayacak. Bundan böyle isteyen ABD'li firmalar, kendi robot köpekleri Spot'a sahip olabilecek. Satış şimdilik sadece ABD içerisinde. Yani ABD dışından firmalar Spot'ı sipariş edemiyor. 

Boston Dynamics'in Spot'ı 74.500 dolara satışa sunduğunu da bu noktada belirtmemiz gerekiyor. Bu fiyat her ne kadar bazı çevrelerce eleştirilere sebep de olsa, satışa sunulan versiyonun Spot Explorer olarak geçtiğini söylememiz gerekiyor. Yani bu robotun bir geliştirici kit'i olarak görülebilir. Fiyatın da yüksek olması bu yüzden. Aynı zamanda Aynı zamanda Spot'ın aksesuarları ve yan ürünleri de mevcut. Farklı portlar, kameralar, işlemci ve grafik kartları ile robot konfigre edilebiliyor. Burada da ürün fiyatlarının hiç de uygun olmadığını görüyoruz.

Bu süreçte geliştiriciler Boston Dynamics'in robotu Spot'ı tanıyacak ve Spot'a yetenekleri doğrultusunda farklı özellikler kazandırarak Spot için önemli bir ekosistem oluşturacak ve çeşitli uygulamalar geliştirecek. Bunun dışında Boston Dynamics, Enterprise ve Akademik çalışmalar için ise satış ekipleri ile iletişime geçilmesini istiyor. Fakat Explorer kit direkt olarak internet üzerinden sipariş edilebiliyor.

Sonuç olarak merak etmeyin, Spot'ın fiyatı ilerleyen yıllarda düşecek. Bu kesin. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz videoda Spot'ın farklı özellikleri de zaten vurgulanıyor ve geliştiricilere ilham olunmak isteniyor. Mesela gündemde olan uygulamalardan bir tanesiyle, Spot çevresindeki insanların ateşlerini ölçebilecek ve bu verileri raporlayabilecek. Böylece tek tek insanların ateşlerini ölçmek yerine, örneğin AVM girişlerinde Spot köpekleri konuşlandırmak daha yenilikçi bir yöntem haline gelecek. Yine aynı şekilde mesela sosyal mesafeye uymayan kişiler Spot tarafından uyarılacak

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.