JPMorgan, varlıklı müşterilerine Bitcoin fonu sunuyor

CoinDesk'in iki kaynağa dayandırdığı haberinde firmanın JPMorgan Private Bank müşterilerine NYDIG ile ortaklaşa olarak yönetilen bir fon sunduğu bilgisi paylaşıldı.
JPMorgan, varlıklı müşterilerine Bitcoin fonu sunuyor

CoinDesk'in haberine göre JPMorgan, varlıklı müşterilerine bir Bitcoin fonu sunuyor. CoinDesk'in iki kaynağa dayandırdığı haberinde firmanın JPMorgan Private Bank müşterilerine NYDIG ile ortaklaşa olarak yönetilen bir fon sunduğu bilgisi paylaşıldı. Bu kapsamda henüz müşterilerin herhangi bir yatırımı bulunmuyor, ancak CoinDesk'e verilen demeçlerde, bankanın yakın zamanda danışmanlarla bir görüşme yaptığı bilgisi paylaşıldı.

Bu noktada NYDIG'in güvenli saklama, yürütme, varlık yönetimi ve daha fazlası için Bitcoin odaklı kurumsal düzeyde bir platform ve alternatif bir varlık yöneticisi olan Stone Ridge'in bir yan kuruluşu olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

Coindesk bu bilgiyi ilk olarak nisan ayında paylaşmıştı, şimdi ise fonun müşterilere özel pazarlarda bulunan en güvenli ve en ucuz Bitcoin yatırım aracı olarak sunulacağını söyledi.

ABD'de kripto para konusunda tartışmalar da devam ediyor. Dün sizlere SEC Başkanı Gary Gensler'in, kripto para piyasasının regülasyonu konusunda daha fazla yetki ve kaynak gerektiğini belirttiğini paylaşmıştık. Kripto para piyasası için "Vahşi Batı" benzetmesini kullanan Gensler, şu anda kriptoda yeterli yatırımcı korumasına sahip olmadıklarını belirtti. Bugüne kadar SEC, dolandırıcılara karşı düzinelerce dava açmış ve kazanmış olsa da Gensler, ajansın kripto piyasalarını düzenlemek için Kongre'den daha fazla yetkiye ve daha fazla kaynağa ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Bu yüzden JPMorgan'ın böyle bir adım atması kayda değer bir gelişme diyebiliriz. JPMorgan'ın müşterileri arasına geçen yıl, kripto borsaları Coinbase ve Gemini Trust Co. da katılmıştı. Şirket ayrıca kurumsal müşteriler arasında ödemeleri hızlandırmak için 2019 yılında JPM Coin başlatmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.