TikTok, Snapchat benzeri Hikayeler formatını test ediyor

Twitter, daha 1 yılı dolmadan Hikayeler benzeri Fleets özelliğini platformdan kaldırmaya karar verirken, son dönemde kopyalanmaktan usanan TikTok ise Hikayeler formatını platformda test etmeye başladı.
TikTok, Snapchat benzeri Hikayeler formatını test ediyor

Snapchat ile hayatımıza giren geçici içerik formatı Hikayeler, başta Instagram olmak üzere pek çok sosyal ağ tarafından platformlarında etkileşim yaratmak için kopyalandı. Bu trene geç kaldığını düşündüğümüz Twitter ise 2020'nin Kasım ayında Hikayeler formatını hayata geçireceğini açıkladı. 

 Twitter Tasarım Direktörü Joshua Harris, hikayeler benzeri Fleets özelliğini yayına aldıklarını duyururken; "Oyuna geç kaldığımızı düşünebilirsiniz ama bunu test ettik ve iyi sonuçlar aldık." yorumu yapmıştı. Twitter, daha 1 yılı dolmadan Fleets özelliğini platformdan kaldırmaya karar verirken, son dönemde kopyalanmaktan usanan TikTok ise Hikayeler formatını platformda test etmeye başladı. Görünen o ki; Hikayeler trenine binmeye çalışan son isim Twitter olmayacak. 

TikTok'un Hikayeler özelliğini test ettiği ilk olarak Aman Firdaus tarafından keşfedildi. Gizli özellikleri duyurmasıyla tanınan Matt Navara ise TikTok'un yeni Hikayeler formatını gündeme taşıdı.  

TikTok'un yeni hikayeler formatı, Bir TikTok sözcüsü tarafından da doğrulandı: 

Her zaman topluluğumuza değer katmanın ve TikTok deneyimini zenginleştirmenin yeni yollarını düşünüyoruz. Şu anda içerik üreticilerine, yaratıcı fikirlerini TikTok topluluğu için hayata geçirmeleri için ek formatlar vermenin yollarını deniyoruz.

TikTok Hikayeler nasıl çalışıyor?

TikTok Hikayeler, tıpkı Snapchat ve Instagram'da olduğu gibi 24 saat içinde kayboluyor. Yeni eklenen Hikayeler, sağ taraftaki açılır kenar çubuğunda yer alıyor. Bu alanda takip ettiğiniz hesapların paylaştığı içeriklere kolayca erişebiliyorsunuz. Hikayelere ulaşmak için hesabın profil resmine basmanız yeterli. Ayrıca Hikayelere yorum ve ifade bırakmanız da mümkün. 

Instagram ve Snapchat'ten farklı olarak TikTok Hikayeler'de şu an için öncelikli olarak video paylaşımı yapılabiliyor. Oluştur butonu basarak çektikleri videoyu Hikaye olarak paylaşabiliyor. Eğer istenirse, çekilen videoya metin, müzik ve açıklama da eklenebiliyor. 

TikTok Hikayeler'in test sürecini tamamlayarak tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı ise belirsizliğini koruyor. Ancak pek çok kullanıcı, TikTok Hikayeler özelliğini kullanmaya başladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.