Online market alışverişi girişimi Merqueo, 50 milyon dolar yatırım aldı

Latin Amerika bölgesinde aktif olarak kullanılan online market alışverişi servisi Merqueo, 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 
Online market alışverişi girişimi Merqueo, 50 milyon dolar yatırım aldı

Girişimin dünyasının en önemli alanlarından biri haline gelen online market alışverişi girişimleri her geçen gün yeni bir yatırım ile karşımıza çıkıyor. Latin Amerika bölgesinde aktif olarak kullanılan online market alışverişi servisi Merqueo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Merqueo tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Merqueo'nun 50 milyon dolarlık C serisi yatırım turu Digital Bridge ve IDB Invest'in ortak liderliği ile gerçekleşti. Yatırım turuna Digital Bridge ve IDB Invest'in haricinde ise MGM Innova Group, Celtic House Venture Partners, Palm Drive Capital ve girişimin eski yatırımcıları da katıldı.

Alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Merqueo'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 85 milyon dolara ulaştı. 2017 yılında Jose Guillermo Calderon, Miguel Mc Allister, Miguel Mc Allister ve Sebastian Noguera Escallón tarafından Bogota'da kurulan Merqueo, kullanıcılarına 8 bini aşkın market ürünü sunuyor.

Şu an için Kolombiya, Meksika ve Brezilya ülkelerinde ve toplamda 25 şehirde hizmet veren Merqueo, 600 bini aşkın kullanıcıya da sahip durumda. Pandemi ile birlikte büyüyen girişimlerden biri olan Merqueo, edindiğimiz bilgilere göre 2020 yılında bir önceki yıla oranla yaklaşık 2,5 kat büyüdü.

Merqueo tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım, girişimin yeni şehirlerde hizmet vermesi için kullanılacak. Merqueo'nun şu an için 1300'ü aşkın çalışana sahip olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.