Robinhood'un hisseleri, şirketin halka arzı sonrasında yüzde 8,4 düştü

Robinhood hisseleri, ilk halka arz fiyatının yüzde 8,4 altında bir fiyatla kapandı.
Robinhood'un hisseleri, şirketin halka arzı sonrasında yüzde 8,4 düştü

Hisse senedi alım satım platformu Robinhood'un halka arzı, uzunca bir süredir merakla bekleniyordu. Dün bu halka arz gerçekleşti, ancak ne yazık ki ilk gününde beklentileri karşılayamadı. Zira Robinhood hisseleri, ilk halka arz fiyatının yüzde 8,4 altında bir fiyatla kapandı. Robinhood hissesi 38 dolardan açıldı ve halka arz fiyatıyla eşleşti. Akabinde hızla yüzde 10'dan fazla düştü. Hisse senedi daha sonra yükselişe geçerek halka arz fiyatına yaklaşmadan önce işlemin son saatinde tekrar düşüşle 34.82 dolardan kapandı. 

Robinhood, hedeflenen aralığın altındaki hisseleri yaklaşık 32 milyar dolar değerinde fiyatlandırarak ilk gündeki kötü performansı önlemeye çalışsa da başarılı bir ilk gün gerçekleştiremedi. Bu noktada Robinhood'un hisselerinin büyük bir kısmını kendi müşterilerine sattığını da belirtelim. Aslında şirket, bilhassa bu nedenle ilk günü başarılı bir şekilde kapatmayı hedeflemişti.

The New York Times'a göre Robinhood, hisselerinin yüzde 35'ini satacağını söylemişti, ancak konuya yakın kişilere göre tekliflerinin yüzde 20 ila yüzde 25'ini müşterilerine sattı. Şirket, halka arzında 55 milyon hisse sattı ve 2,1 milyar dolarlık brüt gelir elde etti. 

Pitchbook analisti Robert Le'ye göre, hisse senedi ticareti düştüğü için, kurumsal yatırımcılar gelecekteki halka arzlara karşı temkinli olabiliyorlar. Bu da bankacıların ve diğer şirketlerin, perakende yatırımcılara gelecekteki halka arzlar konusunda çok fazla erişim vermekten kaçınacağı anlamına gelebiliyor. Her ne kadar Robinhood, başarısız bir ilk gün geçirmiş olsa da bunun sürekli böyle devam etmeyeceğini de belirtmek gerekiyor. Çünkü şirket, halihazırda geleceğini kendi isteklerine göre planlamak için iyi bir sermayeye sahip. 

Hisse senetlerinin düşmesinin belli başlı nedenleri arasında ise yukarıda da söylediğimiz gibi şirketin hisselerini özellikle kendi müşterilerine satmayı tercih etmesi yatıyor olabilir, çünkü bu durum diğer yatırımcıların ilgisini azaltabilir. Aynı zamanda piyasaya dair bazı uyarılar da potansiyel yatırımcıları korkutmuş olabilir. Ne olursa olsun, ilk günün başarısızlığı, bundan sonra da böyle devam edeceği anlamına gelmiyor. Bu yüzden ilerleyen günleri takip etmekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.