Spotify'ın Clubhouse benzeri uygulaması Greenroom'un indirilme sayısı 240 bine ulaştı

Spotify'ın Greenroom adını verdiği uygulama, Sensor Tower'ın verilerini incelediğimizde bugüne kadar iOS'ta toplam 141 bin kez indirildi. Android için uygulamanın indirilme sayısı yaklaşık 100 bin olarak açıklandı.
Spotify'ın Clubhouse benzeri uygulaması Greenroom'un indirilme sayısı 240 bine ulaştı

Bu yılın başlarında hayatlarımıza giren, oldukça da ses getiren, ancak şimdilerde popülaritesini kaybetmiş bir uygulama olan Clubhouse'u yakından hatırlayacaksınız. Clubhouse'un bu başarısından sonra birçok teknoloji devi de benzer uygulamalar çıkarmaya başlamıştı. Facebook, LinkedIn, Discord, Twitter derken benzer bir uygulama da müzik streaming platformu Spotify'dan gelmişti.

Spotify'ın Greenroom adını verdiği uygulama, Sensor Tower'ın verilerini incelediğimizde bugüne kadar iOS'ta toplam 141 bin kez indirildi. Bu sayıya, Spotify'ın sesli iletişim platformuna geçişini yapmak için edindiği bir uygulama olan Locker Room adlı uygulamanın indirmeleri de dahil edildi. Android için uygulamanın indirilme sayısı ise yaklaşık 100 bin olarak açıklandı, ancak bu veri Sensor Tower tarafından doğrulanmadı. 

Yine Sensor Tower, Clubhouse'un indirilme sayısının ise 18,7 milyonu iOS'ta olmak üzere toplam 30,2 milyon yüklemeye sahip olduğunu açıkladı. Bu da Spotify'ın Greenroom'unun epey yol kat etmesi gerektiği anlamına geliyor. 

Spotify Greenroom, dünyanın her yerinden Spotify kullanıcılarının canlı ses odaları oluşturmasını ve oluşturulan bu canlı ses odalarına katılmasını sağlıyor. Üstelik söz konusu ses odaları sonrasında podcast'lere dönüştürülebiliyor. Spotify Greenroom, Locker Room'un kodunu kullanıyor. Ancak bu noktada Locker Room'un beyaz ve kırmızı renklerinin yerini Spotify marka kimliğine bıraktığını belirtmekte de fayda var. Ayrıca Spotify kullanıcı bilgileriniz ile Spotify Greenroom'a giriş yapabiliyor ve böylece ilgi alanlarınıza göre, kişiselleştirilmiş bir deneyim ile karşılaşabiliyorsunuz.

Spotify Greenroom'un lansmanı geçtiğimiz ay gerçekleşti ve şimdiki verilere baktığımızda aylık 365 milyondan fazla kullanıcısı olan Spotify'ın bu kullanıcılarının oldukça azı Greenroom ile ilgilenmiş gibi görünüyor. Üstelik uygulamayı indiren 240 bin kişinin de Greenroom'u aktif olarak kullanmadığını hesaba katarsak, platformun kullanıcısı sayısının epey düşük olduğunu söylemek de mümkün olacaktır. Spotify'ın Greenroom için kullanıcı sayısını artırma konusunda nasıl bir yol izleyeceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.