Çiçek teslimat girişimi Colvin, 45 milyon euro yatırım aldı

Barselona'da hayata geçirilen çiçek teslimat girişimi Colvin, Eurazeo tarafından yönetilen ve Capagro'nun katıldığı C Serisi yatırım turunda 45 milyon euro yatırım aldı.
Çiçek teslimat girişimi Colvin, 45 milyon euro yatırım aldı

2016 yılında, Andres Cester, Marc Olmedillo ve Sergi Bastardas tarafından Barselona'da hayata geçirilen çiçek teslimat girişimi Colvin, Eurazeo tarafından yönetilen ve Capagro'nun katıldığı C Serisi yatırım turunda 45 milyon euro yatırım aldı. Eurazeo'nun Farfetch, Glovo ve ManoMano gibi şirketlerin de yatırımcısı olduğunu belirtelim.

Colvin, aldığı yatırımı global olarak genişlemek için kullanacağını açıkladı ve bu kapsamda sektörün dönüşümüne öncülük etmeyi hedeflediklerini belirtti. Eurazeo Yatırım Direktörü Chloé Giard, Colvin'in çiçek dağıtım pazarındaki gidişatının olağanüstü olduğunu; yeni coğrafyalara açılırken hem hızlı hem de kârlı bir şekilde büyüyebileceğini kanıtladığını dile getirdi. 

Colvin, bizdeki Çiçeksepeti ve benzeri girişimler gibi faaliyet gösteriyor. Şirketin ana hedefi, daha yüksek tedarik verimliliği, daha rekabetçi fiyatlar ve özellikle daha iyi ürün kalitesi elde etmek olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin ileriye dönük hedefi, perakendecilere satış yapan çiçek toptancılarına olan talebi artırmak şeklinde açıklanıyor. Girişim şu anda İspanya, İtalya, Almanya ve Portekiz'de faaliyet gösteriyor.

Şirketin kurucu ortağı Andres Cester, daha önce yaptığı açıklamalarda Colvin'in doğrudan tüketicilere satış yaparak işe başladığını, çünkü bunun üreticilerin arzı için iyi bir yol olduğunu ve tüketici satışlarının karlı olduğunu söylemişti. Şirket şimdi ise B2B çözümünü oluşturmaya başladığını açıkladı. 

Colvin, bu ayın başlarında gerçekleşen B Serisi yatırım turunda da 14 milyon euro yatırım almıştı. İtalya merkezli Milano Investment Partners'ın liderlik ettiği yatırım turuna P101 sgr ve Samaipata da katılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.