İngiltere'de şirket kuran Kobaküs, 2 sene içinde 100 bin KOBİ'ye ulaşmayı hedefliyor

Finans teknolojilerine odaklanan Kobaküs, güncel verilerini ve bugüne kadar neler yaptığını bizlerle paylaştı. 
İngiltere'de şirket kuran Kobaküs, 2 sene içinde 100 bin KOBİ'ye ulaşmayı hedefliyor

Webrazzi Arena 2018 birincisi Kobaküs’ün Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi - Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonundan 2,15 milyon TL yatırım aldığını 2019 yılının Kasım ayında sizlerle aktarmıştık. Finans teknolojilerine odaklanan Kobaküs, güncel verilerini ve bugüne kadar neler yaptığını bizlerle paylaştı. 

2020 yılının Haziran ayında 200 bin poundluk bir yatırımla İngiltere’de Rackle markasıyla bir şirket kuran Kobaküs, Türkiye’deki açık bankacılığın gelişimine hizmet etmek adına İngiltere, Avrupa ve Orta Doğu bankalarını sisteme entegre ederek sadece Türkiye değil aynı zamanda Avrupa ve Orta Doğu’da da hizmet vermeyi sağlamayı hedefliyor.

Şu an başta İngiltere olmak üzere, Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Mısır’daki bankaları sistemin entegre eden Kobaküs, yurt dışında da şubesi olan kurumsal bir Türk şirketinin sadece Türk bankalarını değil aynı zamanda Avrupa’daki bankalarını da entegre ederek tüm banka hesaplarını tek ekrandan yönetebilmesini sağlıyor.

Kobaküs müşterilerinin Avrupa’daki açık bankacılık regülasyonu (PSD2) sayesinde Avrupa bankaları üzerinden ödeme tetikleme de yapabildiklerini de belirtelim. Ek olarak tüm banka API’larını tek API’a dönüştürerek fintechlere, bankalara ve teknoloji şirketlerine API hizmeti de sağlayan Kobaküs, bu firmaların binlerce bankayı tek tek entegre etme durumunda kalmadan kullanıcılarına ekstra bir özellik sunmasına da olanak sağlıyor.

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında QNB Finansbank ile iş birliğine giden Kobaküs, KOBİ segmentiyle de buluştu. Şu ana kadar yaklaşık 15 bin kadar kobiyi sistemine entegre eden Kobaküs, önümüzdeki 2 sene içinde 100 bin kobiye ulaşmayı da hedefliyor.

Gelecek dönemlerde ürünleşmeden daha ziyade altyapısını fintech şirketlerine ve bankalara kullandırmak isteyen girişim, şu anda 10 E-Para şirketinin kullanıcılarının 7/24 cüzdanlarına EFT/Havale veya ATM’lerden para yüklemesi için Kobaküs açık bankacılık API’larını kullandığını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.