CT taramalarıyla beyin kanamalarını teşhis eden Aidoc, 66 milyon dolarlık yatırım turunu tamamladı

66 milyon dolarlık yatırımını tamamlandığını duyuran Aidoc, bu yatırımı teknoloji platformunu genişletmek için kullanılacak
CT taramalarıyla beyin kanamalarını teşhis eden Aidoc, 66 milyon dolarlık yatırım turunu tamamladı

Hastalıkları teşhis eden ve öngörülerde bulunan algoritmalar son dönemde oldukça ilgi görüyor. Bu durum, özellikle pandemiden sonra daha da belirgin bir hale geldi. Dolayısıyla bu alanda yapılan yatırımlar da her geçen gün artmaya başladı. AI tıbbi çözümler geliştiricisi Aidoc bugün, 66 milyon dolarlık yatırımını tamamlandığını duyurdu. Yatırım, General Catalyst tarafından yönetiliyor. Square Peg Capital liderliğindeki 27 milyon dolarlık B Serisi turunu duyurmasından yaklaşık iki yıl sonra gelen yatırım, teknoloji platformunu genişletmek için kullanılacak. Şirketin toplam yatırım miktarı 140 milyon dolara çıktı.

General Catalyst'in genel müdürü Chris Bischoff yaptığı açıklamada şöyle konuşuyor: "General Catalyst'te sağlık hizmetlerinde geliştirilen teknolojilerin üzerine yoğunlaşmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden Aidoc'un tıbbi görüntüleme alanında yeni bir standart belirleme potansiyelinin önemli olduğunu düşünüyoruz."

2016 yılında icat edilen yazılımın temel amacı, tıbbi hasarları tespit etmek. Dünya çapında yaklaşık 500 hastanede kullanılan yazılım, CT taramalarıyla beyin kanamalarını teşhis ediyor. Yazılım, CT taramalarına benzer tıbbi görüntüleri işleyip, benzer on binlerce görüntüyü uzman bir doktor incelemeden önce tarayabiliyor. Şüpheli ve acil bir faktör tespit edildiğinde, kritik zaman kaybetmemek için bilgi, öncelikli olarak ilgili hekime gönderiliyor.  

Dünyada bu alanda çalışan birkaç şirket daha var. Geçen hafta Nvidia, sağlıkta yapay zekaya odaklanacak süper bilgisayarı Cambridge-1'i piyasaya sürdüğünü duyurmuştuk. Şirket tarafından büyük bir yatırım olarak nitelendirilen cihazın İngiltere'deki sağlık araştırmalarında kullanılacağı açıklanmıştı. Şirket, 2019 yılında radyologlar için yapay zeka ve yazılım aracı içeren araç seti Clara AI'yı piyasaya sürmüştü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.