E-ticaret sitelerine rakip fiyat takip hizmeti sunan Prisync, Litvanyalı rakibi Marguard’ı satın aldı

2013 yılında İstanbul’da KOSGEB desteğiyle kurulan ve 50’den fazla ülkeden e- ticaret firmalarına fiyat takip ve analiz hizmeti veren Prisync, Litvanyalı rakibi Marguard’ı satın aldı.
E-ticaret sitelerine rakip fiyat takip hizmeti sunan Prisync, Litvanyalı rakibi Marguard’ı satın aldı

2013 yılında İstanbul’da KOSGEB desteğiyle kurulan ve 50’den fazla ülkeden e- ticaret firmalarına fiyat takip ve analiz hizmeti veren Prisync, Litvanyalı rakibi Marguard’ı satın aldı. Prisync, 2019 yılında Avustralyalı rakibi Spotlite’ı, geçtiğimiz sene ise İngiliz rakibi Competitor Price Watch’u satın almıştı.

Firma ölçeği ya da sektör gözetmeksizin, global pazarda 600’den fazla e-ticaret firmasına fiyat otomasyonu hizmeti veren yerli girişim, müşteri portfolyosunda dünya devlerini bulunduruyor. Prisync, Marguard satın almasıyla birlikte Samsung, Jabra, Stokke, Telia, Electrolux gibi global pazarın etkili firmalarının yanı sıra Topocentras, Azeta gibi Litvanya tüketici elektroniği pazarının büyük firmalarını da müşterileri arasına ekledi.

Satın alınan rakiplerin müşteri havuzunun neredeyse tamamının Prisync’le çalışmaya devam etmeye karar vermesinin önemine dikkat çeken CEO Burç Tanır, “Markamızın dünya çapında büyük firmalara güven veriyor olması e-ticaret otomasyonu denince akla gelen ilk yazılım hizmeti olma hedefimizi gerçekleştirmek konusunda tüm ekibe cesaret ve motivasyon veriyor.” ifadelerini kullandı.

Marguard CEO'su Mindaugas Balčiūnas ise satın almayla alakalı yaptığı açıklamada birlikteliğin potansiyeline dikkat çekerek "Dört kızım var, Marguard'ı beşinci çocuğum olarak görüyorum. Marguard'ı ortaklarımla birlikte ilk günden bu yana geliştirerek dünya çapında onlarca müşteriye sahip, yenilikçi çözümler ve kaliteli müşteri hizmeti sunan bir şirket haline getirdik. Prisync'in Marguard'ı bünyesine katması, müşterilerine sağladıkları fiyat takibi ve optimizasyon hizmetine katkı sağlayarak onların, rakiplerine karşı avantaj elde etmelerine katkıda bulunacaktır." ifadelerini kullandı.

E-ticaret dünyasının doğası gereği sürekli değişen ihtiyaçları karşılamak adına, Prisync yazılımının rekabetçi ve gelişime açık tavrının sürmesi gerektiğini ifade eden Tanır, satın almalarla birlikte rakip firmaların teknolojilerinin de Prisync teknolojisine adapte edilerek ürün gelişimlerine büyük katkı sağladığının altını çizdi.

Prisync’in büyümeye devam etmesi ve global pazar lideri olması amacıyla karşılarına çıkacak yeni fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Tanır, “Büyüyen e-ticaret pazarına paralel olarak gelişen e-ticaret otomasyonu sektöründe müşteri merkezli anlayışımızla büyümemize hizmet edecek yeni satın alma şansları buldukça değerlendireceğiz.” diyerek satın almalara devam edebileceklerinin sinyalini verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.