Türkiye merkezli teknoloji firması Prisync, Avustralyalı rakibi Spotlite’ı satın aldı

Türkiye merkezli teknoloji firması Prisync, Avustralyalı rakibi Spotlite’ı satın aldı

E-ticaret pazarına yönelik piyasa araştırması ve fiyat optimizasyonu alanında faaliyet gösteren yerli teknoloji firması Prisync, Avustralyalı rakibi Spotlite’ı satın aldığını duyurdu.

Bu yeni satın alma ile birlikte Prisync, hali hazırda birçok farklı markaya hizmet vermekte olduğu Avustralya eticaret pazarında, sektörünün pazar lideri olarak konumlandı. Aslında Prisync’in ilk satın alması olan bu yeni anlaşma, firmanın dünya genelinde hedeflediği pazar liderliği yolunda stratejik açıdan oldukça önemli.

Prisync firması CEO’su Burç Tanır bu satın almanın önemini şu sözlerle aktardı:

“Spotlite markasını ve bu markanın müşterilerini bünyemize katıyor olmak, Prisync’in Avustralya’daki ve çevresinde yer alan Asya-Pasifik bölgesindeki pazar payını sağlamlaştırmak ve daha da büyütmek açısından oldukça kıymetli. Bu satınalmayla, bu bölgede hali hazırda hizmet verdiğimiz önemli markalara ek olarak, birbirinden değerli yeni firmalara da Prisync’in teknolojisini sunma şansını yakalayacağız.”

Şirketin sunduğu teknolojinin her geçen gün daha çok ülkede ve daha çok firmada kullanıldığını vurgulayan Prisync CTO’su Samet Atdağ ise firmanın hedefini şu sözlerle açıkladı:

“Amacımız, bizler için en büyük değerimiz olan ekibimizle, müşteri memnuniyeti ve yüksek teknolojiyi ön planda tutmaya devam ederek, küresel pazardaki herhangi bir eticaret sitesinin fiyatlandırma konusunda ihtiyaç yaşaması durumunda, ilk aklına gelecek marka olmak.”

Bu arada E-ticaret pazarına yönelik akıllı fiyatlandırma teknolojilerinin geleceğinin oldukça parlak olduğunu da belirtelim. Hatta Statista'nın hazırladığı bir araştırmaya göre, şu anda 10 milyondan fazla e-ticaret sitesini bünyesinde bulunduran ve 2018’de büyüklüğü 2,8 milyar dolar olarak saptanan bu küresel pazarın, 2021’e gelindiğinde 4,8 milyar doların üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Hızlı büyüme kaydeden bu pazarda, bu büyümeyle birlikte fiyat rekabetinin de atması bekleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde  e-ticaret firmalarının Prisync gibi teknolojileri daha fazla tercih edeceğini söylemek mümkün.

5 yıldan fazla bir süredir, sunduğu rakip fiyat analizi ve akıllı fiyatlandırma hizmetleriyle 50’den fazla ülkede yüzlerce markaya  hizmet veren Prisync, çoğunlukla ABD, Kanada ve AB ülkelerinde faaliyet gösteren müşterilere sahip. Avustralya’da ciddi bir pazar payına sahip olan Spotlite’ın satın alınmasıyla birlikte şirket,  Avustralya bölgesinin yanı sıra küresel anlamda da liderlik hedeflerine yaklaşmış oluyor.

Son olarak Prisync'in, bu küresel büyüme macerasında kendisine katkıda bulunacak yeni ekip arkadaşları aradığını ekleyelim. Firmanın, yazılım geliştirme, pazarlama ve satış gibi farklı alanlarda birçok açık pozisyonu bulunan Prisync'e internet sitesi üzerinden başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.