Google, AMP ile e-postaları dinamik hale dönüştürüyor

Google, AMP ile e-postaları dinamik hale dönüştürüyor

Google, e-postaları statik belgelerden dinamik, web sayfası benzeri deneyimlere dönüştürme amacıyla kullanılacak olan AMP for Email'i resmi olarak başlattı. AMP for Email, Gmail için aktif edilecek. Ancak Yahoo Mail, Outlook ve Mail.ru gibi diğer önemli e-posta sağlayıcılarının da AMP e-postalarını destekleyeceğini belirtelim.

Google'ın bu girişimi ilk kez duyurmasından bu yana bir yıldan fazla bir süre geçti. Google standartlarına göre bile bunun uzun bir kuluçka aşaması olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu özelliğin düzgün bir şekilde çalışması için birçok arka plan çalışmasının yapıldığını söylemek mümkün. AMP for Email'in ilk hedefi, temel e-postaları interaktif içeriklere dönüştürmek olarak karşımıza çıkıyor. Kısacası e-postalar üzerinden otel listelerine göz atmak, formları doldurmak ve satın alınmak istenen ürünlere göz atmak gibi aktiviteleri gerçekleştirmek mümkün oluyor.

AMP for Email'in iletişim ile ilgili herhangi bir değişiklik içermediğini de belirtelim. Yani iş ve kişisel mesajlaşmalarınız eskiden olduğu gibi ilerleyecek. Ancak yeni teknolojide e-postalarla geçirilen zamandan kazanılmasına yardımcı olacak diyebiliriz. Örneğin, uygulamayı açmak zorunda kalmadan, Google dokümanı ile size gönderilen bir yorumu yanıtlayabileceksiniz. Benzer şekilde, bir proje yönetimi uygulamasından gelen mesajlarda, size verilen görevleri tamamlandı olarak işaretleyebileceksiniz ya da bildirim e-postası ile iş arkadaşınıza devredebileceksiniz.

Bu yeni formatı şu anda bazı şirketler ve web siteleri desteklemeye başladı. Booking.com, Despegar, Doodle, Ecwid, Freshworks, Nexxt, OYO Rooms, Pinterest ve redBus şu anda Gmail'in AMP for Email özelliğini kullanan şirketler olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu şirketlerden birinden düzenli olara e-posta alıyorsanız yakın zamanda yeni formata da bizzat şahit olacağınızı söyleyebiliriz.

Google'ın Gmail’i üçüncü taraf bir müşteride kullanıyorsanız, yalnızca statik sürümü göreceğinizi belirttiğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.