Türk Telekom'dan dijital cüzdan uygulaması: Pokus

Pokus, alışverişten, oyuna, yemekten eğlenceye her yerde ödeme yapılabilmesine, rehberde bulunan istenilen kişiye para gönderilmesine, arkadaşlar arasında hesapların bölüştürülmesine ve 7/24 para transferine imkan sağlayan bir uygulama.
Türk Telekom'dan dijital cüzdan uygulaması: Pokus

Son dönemde dijitalleşme ciddi anlamda bir ivmelenme kazandı. Özellikle pandemi döneminde bu hızı fazlasıyla hisseder olduk ve bu kapsamda birçok yeni ürünle de karşılaşmaya başladık. Dijital cüzdan uygulamaları da son zamanlarda hayatımızda oldukça fazla yer kaplamaya başladı, zira bu uygulamalar hem maddi avantajlar sağlıyor hem de gelenekselin bazı zorluklarını geri planda bırakıyor. Türk Telekom'un yeni dijital cüzdan uygulaması Pokus da bu alanda yeni bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. 

Pokus, alışverişten, oyuna, yemekten eğlenceye her yerde ödeme yapılabilmesine, rehberde bulunan istenilen kişiye para gönderilmesine, arkadaşlar arasında hesapların bölüştürülmesine ve 7/24 para transferine imkan sağlayan bir uygulama. Üstelik bunu, hem online olarak sanal kart ile hem de fiziki bir Pokus kart yardımıyla yapabiliyor. Tüm mağazalarda mevcut haldeki uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra hesap oluşturmanız ve kimliğinizi doğrulamanız gerekiyor. Böylelikle platforma giriş yapabiliyorsunuz.

Uygulamaya her seferinde telefon numaranız ve belirlediğiniz şifre ile giriş yapıyorsunuz. Giriş yaptıktan sonra da karşınıza çıkan ana sayfada para gönder, para iste ve ödeme yap seçeneklerini görüyorsunuz. Sol alt köşede bulunan kampanyalar sekmesinde mevcut kampanyalara ulaşabiliyorsunuz. Sağ alt köşedeki işlemlerim sekmesi ise yaptığınız her işlemi karşınıza çıkarıyor. 

Pokus kartınıza hem karttan hem de hesaptan yükleme yapabiliyorsunuz

Eğer Pokus kartınıza karttan bakiye yükleme istiyorsanız, ana menüden +/- butonu ile kredi kartımdan adımını seçip yükleme yapacağınız kartı seçiyorsunuz. Yüklemek istediğiniz tutarı yazıp cep telefonuna gelen onay kodunu uygulama giriyorsunuz. Hesaptan para yüklemek istiyorsanız yine ana menüden +/- butonu ile banka hesabımdan adımını seçip para yükleyeceğin bankayı seçiyorsunuz. Yüklemek istediğiniz tutarı girdikten ve referans kodunu oluşturduktan sonra ekranda çıkan referans numarası ile yine Pokus’ta çıkan IBAN’a havale yapmanız yeterli oluyor. 

Para göndermek için yapılması gereken ise oldukça basit. Ana menüden Para Gönder’e tıklayıp rehberden istediğiniz kişiyi seçere tutarı giriyor ve nereden göndereceğinizi seçiyorsunuz. Eğer birinden para isteyecekseniz ana menüden Para Gönder’e tıklayıp rehberinden kişiyi seçtikten sonra tutarı giriyor ve nereden göndereceğinizi seçiyorsunuz. Para istediğinizde karşı tarafa bildirim gidiyor ve "Bekleyen işlemlerim" altından istenilen tutar gönderilebiliyor. 

Harca-Bölüş özelliği

Uygulamanın harca-bölüş özelliği de ilgi çekici bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Bu özelliği kullanmak için işlemler arasında bölüşmek istenilen tutarı seçmek, Arkadaşınla Bölüş'e tıklamak ve rehberden istenilen kişileri seçmek yeterli oluyor. Daha sonra paylaşmak istediğiniz tutarı girip onaylıyorsunuz. Uygulamada bu özellik için grup oluşturabildiğiniz gibi faturalarınızı da Pokus ile ödeyebiliyorsunuz.

Fiziksel Pokus kartı

Fiziksel olarak Pokus Kart almak içinse ana sayfada sol üstte bulunan üç çizgiye tıklamanız, çıkan menüden kart talebinde bulunmanız yeterli oluyor. Kart talebinde bulunmak için hesabınızda en az 9.90 TL bakiye bulunması gerekiyor ve bu şartı karşıladıktan sonra dilediğiniz gibi kart talebinde bulunabiliyorsunuz.

Uygulamayı App Store'dan, Google Play Store'dan veya Huawei App Gallery'den indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.