Elon Musk'ın 50 bin dolarlık prefabrik evi: Boxabl

Musk'ın hayran blogu Teslarati'ye göre, bu yıl dünyanın en zengin insanı seçilen girişimcinin Boxabl'a ait 50 bin dolar değerindeki yaklaşık 35 metrekarelik modüler bir evde yaşadığı söyleniyor.
Elon Musk'ın 50 bin dolarlık prefabrik evi: Boxabl

Elon Musk'ın dünyanın en zenginlerinden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak Musk'ın zengin denince aklımıza gelen görüntünün biraz dışında bir hayatı, en azından evi var. Musk, geçtiğimiz haftalarda Twitter'dan 50 bin dolarlık prefabrik bir evde yaşadığını duyurmuştu. 

Musk'ın hayran blogu Teslarati'ye göre, bu yıl dünyanın en zengin insanı seçilen girişimcinin Boxabl'a ait 50 bin dolar değerindeki yaklaşık 35 metrekarelik modüler bir evde yaşadığı söyleniyor. Musk, bundan böyle ev sahibi olmayacağına söz vererek, Bay Area etkinlik evi dışında mülklerinin çoğunu sattı. Biraz araştırma yapan Elon Musk hayranları prefabrik ev girişimi Boxabl'ın bir videosunu keşfetti. Casita model evini tanıtan bir videoda, kurucu ortak Galiano Tiramani, oturduğu mevcut evin Teksas, Boca Chica'da “çok gizli bir müşteri” için yapıldığını belirttiyor ve o evin kapısında Falcon 9 resmi bile bulunuyor. 

Boxabl, her evin bir günde inşa edilebildiği, malzemenin taşınmasında daha az karbon kullanıldığı, birinci sınıf malzemeler içerdiği, zamana ve unsurlara dayanacak ve uygun fiyatlı olduğu ev inşasındaki birçok arkaik süreci ortadan kaldırmayı hedefliyor. 

Musk'ın küçük evini ilk keşfeden Teslarati, Boxabl'ın Elon Musk ve girişimlerini çok seven bir şirket gibi göründüğünü girişimin Casita evlerinden birini Mars'ta olası yaşam alanları olarak kullanmak üzere yapılandırdığını söylüyor. Musk, konuyla ilgili yorum yapmadı. Boxabl'ın kurucu ortağı Galiano Tiramani de Musk'ın bir Boxabl evinde yaşayıp yaşamadığını teyit etmedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.