Elon Musk, kripto dünyası üzerindeki etkisini yavaş yavaş kaybediyor

Bir süre önceye kadar Tesla CEO'sunun kripto paralarla alakalı olarak attığı her tweet piyasayı değiştirmeye yetiyordu. Son dönemde attığı tweet'ler ise hiçbir şekilde etki göstermedi.
Elon Musk, kripto dünyası üzerindeki etkisini yavaş yavaş kaybediyor

Twitter'ı belki de en aktif kullanan kişilerden biri hiç şüphesiz Elon Musk. Ancak Elon Musk'ın Twitter kullanımı kripto para dünyası ile birleşince ne yazık ki ortaya çok da umut verici sonuçlar çıkmıyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla Bitcoin'in değerinin düşmesine neden olmuştu. Bununla yetinmeyen ve Twitter üzerinden kripto para dünyası ile ilgili açıklamalar yapmaya devam eden Musk, gerçek savaşın kripto paralar ile geleneksel itibari paralar (Fiat Money) arasında gerçekleştiğini ve bu savaşta kripto paraları desteklediğini açıklamıştı.

Kripto paralarla ilgili olmasa bile Elon Musk'ın Twitter kullanımı başına yasal olarak da bela oldu. Zira Tesla CEO'su Elon Musk'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, yani bilinen adıyla SEC ile yaptığı anlaşmayı ihlal ettiği ortaya çıktı. Belgelere göre, Elon Musk'ın Twitter kullanımının ve tweet'lerinin şirket avukatları tarafından önceden onaylanmasını gerektiren bir anlaşmanın iki kez ihlal edildiği iddia edilmişti.

Her ne kadar Musk, Twitter ve kripto paralar tarafında durum bir süredir böyle ilerlese de şimdilerde bu seyir değişmeye başladı. Bir süre önceye kadar Tesla CEO'sunun kripto paralarla alakalı olarak attığı her tweet piyasayı değiştirmeye yetiyordu. Son dönemde attığı tweet'ler ise hiçbir şekilde etki göstermedi. Musk, perşembe günü "Doge'u serbest bırakın!" diyerek dogecoin'i desteklemek için tweet attı. Doge'un fiyatı biraz artsa da piyasalara beklenildiği kadar etki etmedi. Robinhood'un verilerine göre bu tweet'in ardından bazı yatırımcılar dogecoin'e yöneldi. Ancak cuma günü, dogecoin'in fiyatı mayıs ayındaki 68 sentlik zirvesinden bu yana yaklaşık yüzde 65 düşüşle yaklaşık 24 sente düştü.

Sonuç olarak, şimdilerde Elon Musk'a olan güven azalmış ve Musk'ın manipülasyonları sonuçsuz kalmış gibi duruyor. Fakat bu durum fazlasıyla değişken olduğu için gelecekte neler olacağını şimdiden kestirmek güç. İlerleyen dönemde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.