Elon Musk: "Gerçek savaş itibari para ile kripto paralar arasında."

Elon Musk, gerçek savaşın kripto paralar ile geleneksel itibari paralar (Fiat Money) arasında gerçekleştiğini ve bu savaşta kripto paraları desteklediğini açıkladı.
Elon Musk:

Dünyanı en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, Twitter üzerinde kripto para dünyası ile ilgili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Yaptığı açıklamalar ile kripto para pazarına yön veren isimlerden biri olan Musk, kripto paraların geleneksel itibari paralar ile savaş halinde olduğunu paylaştı.

Takipçilerinden birinin Twitter üzerinden sorduğu "Kripto yüzünden size kızan insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna cevap veren Musk, gerçek savaşın kripto paralar ile geleneksel itibari paralar (Fiat Money) arasında gerçekleştiğini ve bu savaşta kripto paraları desteklediğini açıkladı. Tabii böyle destek mi olur diye de insan düşünmeden edemiyor.

Kısaca bahsedelim itibari paralar, hükümetlerin kararları ile çıkartılan ve herhangi bir şekilde altın veya gümüş karşılığı olmayan paralardır. İtibari paralara örnek olarak ise günümüzde her ülkenin para birimi desek yanlış olmaz. İtibari paraların modern ekonominin temelini oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Yaklaşık 1 haftadır sert bir şekilde düşen kripto para dünyasının Elon Musk'ın açıklaması ile birlikte kısa bir yükselişe geçse de tutunamadı. Bitcoin Musk'ın Tweet'inin ardından 38 bin dolar seviyelerine yükseldi şu an ise tekrar 36 bin dolara geriledi.

Hatırlatmak gerekirse Elon Musk, geçtiğimiz Mayıs ayında Tesla'nın Bitcoin ile araç alımını durdurduğunu yine Twitter üzerinden açıklamıştı. Yapılan açıklamanın ardından hem bitcoin hem de diğer kripto paralar düşüşe geçmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.