ABD Hükümeti, aşılanmayı teşvik etmek için arkadaşlık uygulamalarıyla iş birliği yapıyor

Beyaz Saray, aşılanmayı artırmak için Tinder, Hinge, OKCupid, BLK, Chispa, Plenty of Fish, Match, Bumbleve Badoo gibi arkadaşlık uygulamalarıyla ortaklıklar kurmaya başladı.
ABD Hükümeti, aşılanmayı teşvik etmek için arkadaşlık uygulamalarıyla iş birliği yapıyor

Bir yıldan uzun bir süredir tüm dünya Covid-19 pandemisi ile boğuşuyor. Her ne kadar aşılanmalar başlamış olsa da henüz istenilen sonuca ulaşılmış değil. Zira bazı ülkelerde olmayan aşılar nedeniyle aşılanma oranı yetersizken, bazı ülkelerde de aşı karşıtı kişiler sorun yaratıyor. Verilere baktığımızda aşılanma oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri ise ABD.

ABD Hükümeti, şimdi ise aşılanmayı teşvik etmek amacıyla ilginç bir adım attı. Beyaz Saray, arkadaşlık uygulamalarıyla ortaklıklar kurmaya başladı. Bu hamle, ABD Başkanı Joe Biden’ın ABD’li yetişkinlerin yüzde 70′inin 4 Temmuz’a kadar en az bir kez aşılanmasını sağlama hedefinin bir parçası olarak atıldı. Beyaz Saray'a göre, Tinder, Hinge, OKCupid, BLK, Chispa, Plenty of Fish, Match, Bumbleve Badoo gibi uygulamaların aşılanmış kullanıcıları, aşı kanıtı ile "boost'lar, süper beğeniler ve süper kaydırmalar" gibi birinci sınıf içeriğe erişebilecekler. Kullanıcılar ayrıca, uygulamalar aracılığıyla, potansiyel eşleşmeleri aşılama durumuna göre filtreleyebilecek veya aşı randevuları alabilecekler.

Uygulamalar ABD’de 50 milyondan fazla kişiye hizmet veriyor ve bu kullanıcıların çoğu genç yetişkin. Uygulamalar, bir kullanıcının aşı olduğunu veya aşı olmayı planladığını belirtmek için profilinde görüntüleyebileceği rozetleri de göstermeye başlayacak.

Andy Slavitt, uygulamalardan biri olan OkCupid’e göre aşı durumlarını gösteren üyelerin eşleşme olasılığının yüzde 14 daha yüksek olduğunu söyledi. Quinnipiac’ın şubat ayında yaptığı bir ankete göre, ABD’li yetişkinlerin yüzde 60′ından fazlası en az ilk doz aşısını olmuş, ancak 18 ila 34 yaş arasındaki yetişkinlerin yüzde 42′si aşı olmak istemediklerini belirtmiş. İşte ABD Hükümeti, yaptığı hamle ile bu oranı minimuma indirmek istiyor.

OkCupid, özelliklerinin bugünden itibaren uygulanacağını söyledi. Chispa ve BLK, kendi uygulamalarının 1 Haziran’da bu özellikleri aktif edeceğini açıkladı. Diğer uygulamalar ise önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni özellikleri sunmaya başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.