Obilet.com rakibi Biletall’ı satın aldı

Online otobüs ve uçak bileti satış platformu Obilet, online bilet satış platformu Biletall’ı satın almak üzere iki şirket arasında anlaşmaya varıldığını duyurdu. Satın almanın ardından 2021 yılında 20 milyon bilet satışı hedefleniyor.
Obilet.com rakibi Biletall’ı satın aldı

Online otobüs ve uçak bileti satış platformu Obilet, rakibi Biletall’ı satın almak üzere iki şirket arasında anlaşmaya varıldığını açıkladı. Obilet tarafından yapılan açıklamada, temmuz ayı içinde devralma işlemlerinin tamamlanacağı ve Biletall’ın Obilet Şirketler Grubu’na dahil edileceği belirtildi. Kısacası devralma işlemlerinin bir kaç hafta içinde tamamlanması planlanıyor. 

Satın alma bedeline ilişkin olarak herhangi bir açıklama yapılmadığını belirtelim. Bu noktada Biletall'ın 2017 yılında The Abraaj Group'tan yatırım aldığını da hatırlatmakta fayda var. Varılan anlaşmaya göre; satın alma sonrasında Obilet ve Biletall faaliyetlerini iki ayrı şirket olarak sürdürecek. 

Türkiye’de şehirler arası otobüs ve uçak bileti satışlarında lider konumunda olan Obilet, bu yeni satın alma ile birlikte;  kullanıcılarına daha fazla firma seçeneği sunabilecek. Şirket, 2021 yılı içerisinde 20 milyon bilet satmayı hedefliyor. Satın almanı ardından otobüs ve hava yolu firmalarının da daha düşük maliyetle, daha çok sayıda kullanıcı ile buluşacağını söyleyebiliriz. 

Obilet.com CEO’su Yiğit Gürocak satın almaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Seyahat sektörü için çok heyecan verici olan bu gelişmeyi pazarda faaliyet gösteren firmalarımızla ve vatandaşlarımızla paylaşmanın mutluluğu içindeyiz. Sektörün içinden gelen iki firma güçlerini birleştirirken bu satın almanın sektördeki tüm oyunculara hizmet kalitesi ve verimlilik anlamında pozitif yöne fayda sağlayacağını öngörüyoruz. Vatandaşlarımız da aradıkları seyahat biletine çok daha kolay bir şekilde ulaşabilecek, farklı alternatifleri karşılaştırarak kendileri için uygun olanı daha geniş seçenek yelpazesi içinden seçebilecek. Devralma sürecimiz tamamlandığında, yenilikçi projelerimizi hayata geçirmeyi, yeni ürünler geliştirmeyi ve yurt dışına açılarak Türkiye’nin yerli seyahat markası olan Obilet’i dünya ölçeğinde bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz.

Anlaşmaya dair açıklamada bulunan Biletall CEO’su Yaşar Çelik ise açıklamasında şunları söyledi :

Kayseri’den çıkan bir bilişim markası olan Biletall, Türkiye’de şehirler arası seyahat sektörünün dijitalleşmesinde öncü rol oynamıştı. Sektörün içinde bulunduğu kriz ortamında böylesi bir anlaşma ile sektörümüzün küresel çapta daha da güçlenmesinin önünü açmanın gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadarki başarılarımızda emeği bulunan çalışma arkadaşlarımızın Obilet çatısı altında işlerine devam etmelerini güvence altına almış olmak da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Türkiye seyahat sektörünün tüm paydaşları için hayırlı olmasını diliyoruz”

Obilet ve Biletall'ın hem 2019 Deloitte Technology Fast 500 EMEA Programı'nda hem de 2020 Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda yer aldığını hatırlatalım. Her iki şirket de hızlı büyüme rakamlarıyla dikkat çekmekteydi. Buna ek olarak Obilet, dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 online otobüs ve uçak bileti platformu arasında yer alıyordu. Satın almanın ardından Obilet ve Biletall'ın pazarda çok daha güçlü bir şekilde faaliyet göstereceğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.