Taze et ve deniz ürünleri satan Licious, 192 milyon dolar yatırım aldı

Güney Asya pazarının dışına açılmak için yeni yatırım turunu tamamlayan Licious, F serisi yatırım turunda 192 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu
Taze et ve deniz ürünleri satan Licious, 192 milyon dolar yatırım aldı

Taze et ve deniz ürünleri satan online bir platform olarak hizmet sunan Hindistan merkezli Licious girişiminin E serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldığını 2019 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Licious, oldukça büyük bir yatırım daha aldı.

Güney Asya pazarının dışına açılmak için yeni yatırım turunu tamamlayan Licious, F serisi yatırım turunda 192 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 192 milyon dolarlık F serisi yatırım turu Singapore merkezli Temasek ve Multiples Private Equity liderliğinde gerçekleşti.

Temasek ve Multiples Private Equity'nin haricinde ise E serisi yatırım turuna, şirketin eski yatırımcılarından 3one4 Capital, Bertelsmann India Investments, Vertex Growth Fund, Vertex Ventures ve yeni yatırımcı olarak Brunei Investment Agency de katıldı.

Alınan 192 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte ise Licious'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım 285 milyon doları aşmış oldu. Alınan yatırım, Licious'un yeni pazarlara açılması için kullanılacak. Girişimin değerlemesi ile ilgili resmi bir bilgi açıklanmasa da şirkete yakın kaynakların paylaştığı bilgilere göre Licious'un değerlemesi yeni yatırım ile birlikte 650 milyon dolar seviyelerine ulaştı.

Karşılaştırmak gerekirse girişimin değerlemesi 2019 yılının Aralık ayında 285 milyon dolar seviyelerindeydi. Güney Asya bölgesinde et ve deniz ürünleri satan bir e-ticaret platformu olarak faaliyet gösteren Licious, 2015 yılında Abhay Hanjura ve Vivek Gupta tarafından Bangalor'da kuruldu.

Özellikle pandemide hızlı bit büyüme yaşayan Licious, edindiğimiz bilgilere göre son 12 ay içinde yüzde 500 oranında büyüdü. Son olarak 3 bin 500'ü aşkın çalışana sahip olan Licious'un şu an için Hindistan'ın 14 şehrinde hizmet verdiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.