Efsaneleşen mavi ekran hatası Windows'ta yerini siyah ekran hatasına bıraktı

Windows 11 ile birlikte işletim sistemini tasarım anlamında büyük oranda değiştiren Microsoft, tasarım ile birlikte mavi ekran hatasının rengini de değiştirdi.
Efsaneleşen mavi ekran hatası Windows'ta yerini siyah ekran hatasına bıraktı

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Microsoft'un Windows'u, çeşitli hatalarda karşımıza çıkardığı mavi ekran (Blue Screen of Death) ile birlikte büyük bir ün kazanmıştı. Geçtiğimiz günlerde işletim sisteminin yeni versiyonu olan Windows 11'i tanıtan Microsoft, bu durumu değiştiriyor.

Hatırlatmak gerekirse Windows 11'in tanıtılmasının ardından işletim sisteminin önizlemesi de yayınlandı. Windows 11 ile birlikte işletim sistemini tasarım anlamında büyük oranda değiştiren Microsoft, tasarım ile birlikte mavi ekran hatasının rengini de değiştirdi.

Windows 11 ile birlikte hata alındığında karşımıza mavi yerine siyah bir ekran çıkacak. Söz konusu renk değişiminin hata ekranının uzun süredir yaşadığı en büyük değişim olduğunu da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Microsoft, mavi ekran hatasına 2012 yılında ":(" şeklindeki üzgün suratı eklemişti.

2016 yılında ise aldığınız hata ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmanızı sağlayan bir QR kod mavi ekran hatası ekranına eklenmişti.

QR kodun eklenmesinin ardından 5 yıl sonra ise hata ekranının rengi tamamen değişmiş oldu. Bu değişimin temel nedeni ise ekran renginin Windows 11'in genel tasarıma daha fazla uyması. Renk değişimi haricinde hata ekranı kısmında herhangi bir değişiklik yapılmadığını da ekleyelim. Siyah ekran hatasında da üzgün surat ve QR kod yer alacak

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.