Halka arz gerçekleştirmeye hazırlanan Duolingo, S-1 belgesini paylaştı

2011 yılında Luis von Ahn ve Severin Hacker tarafından kurulan Duolingo, halka arz gerçekleştirmek için S-1 belgesini paylaştı.
Halka arz gerçekleştirmeye hazırlanan Duolingo, S-1 belgesini paylaştı

35 milyon dolar yatırım alan dil öğrenme platformu Duolingo'nun değerlemesinin 2,4 milyar dolara ulaştığını geçtiğimiz yılın Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Günümüzün en önemli dil öğrenme uygulamalarından biri olan Duolingo, halka arz gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

2011 yılında Luis von Ahn ve Severin Hacker tarafından kurulan Duolingo, halka arz gerçekleştirmek için S-1 belgesini paylaştı. Paylaşılan S-1 belgesi ile birlikte şirketin güncel verileri de ortaya çıkmış oldu. Duolingo, halka arzın gerçekleşmesi ile birlikte "DUOL." sembolü ile Nasdaq'daki yerini alacak.

Belge ile karşımıza çıkan bilgilere göre Duolingo, geçtiğimiz yıl gelirlerini yüzde 129 oranında artırarak 161,7 milyon dolar gelir elde etti. Karşılaştırmak gerekirse Duolingo, 2019 yılında 70.8 milyon dolar gelir elde etmişti. Duolingo, 2020 yılındaki gelirlerinin yüzde 51'ini Apple'ın uygulama mağazası olan App Store üzerinden elde etti. Şirketin Google Play Store üzerinde elde ettiği gelir ise toplam gelirin yüzde 19'unu oluşturuyor.

Yılın ilk çeyreğinde 55,4 milyon dolar gelir elde eden Duolingo, bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 97 oranında gelirlerini artırdı. Duolingo'nun 2021 yılının ilk çeyreğindeki net zararı ise 13,5 milyon dolar. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise şirketin net zararı 2,2 milyon dolar seviyelerindeydi.

400 kişilik bir ekibe sahip olan Duolingo, toplamda 38 dil için destek sunuyor. Duolingo'nun İngilizce testinin dünya çapında 2 binden fazla üniversite ve kurum tarafından kabul edilen bir test olduğunu da paylaşalım. Duolingo'nun halka arz süreci ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.