Softbank, Pepper robotunun üretimini durduruyor

Reuters tarafından aktarılan yeni bilgilere göre Softbank, insansı robotu olan Pepper'ın üretimini durdurma kararı aldı. 
Softbank, Pepper robotunun üretimini durduruyor

Softbank'ın insansı robotu olarak yıllar önce karşımıza çıkan Pepper ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Reuters tarafından aktarılan yeni bilgilere göre Softbank, insansı robotu olan Pepper'ın üretimini durdurma kararı aldı

Teknoloji, enerji ve finans gibi sektörlere yaptığı yatırımlar ile tanınan Japonya merkezli SoftBank, pek çok alanda çalışmalara sahip. Bu alanların başında ise robotik yer alıyor. Edindiğimiz bilgilere göre SoftBank, robotik alanındaki çalışmalarını küçültme kararı aldı.

Bu karar doğrultusunda ise şirketin insansı robotu olan Pepper'ın üretimi de durdurulacak. SoftBank'ın robotik biriminin merkezi ise Fransa'da yer alıyor. Reuters'ın aktardığı bilgilere göre SoftBank, Fransa'da yer alan 330 çalışanı ile yollarını ayıracak. Fransa'daki küçülmenin önümüzdeki Eylül ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Şirkete yakın kaynaklara göre Pepper'ın üretimi aslında geçtiğimiz yıl durduruldu ve tekrar başlatılması oldukça masraflı. Bu nedenle üretimin tamamen durdurulması kararı alındı.

Şirkete yakın kaynağın paylaştığı bilgilere göre bugüne kadar 27 bin adet Pepper robotunun üretildiğini de belirtelim. Şu an için Softbank'ın robotik çalışmalarının nasıl devam edeceği ise belirsizliğini koruyor. Hatırlatmak gerekirse Türkiye İş Bankası'nın robotu Pepper da Webrazzi Developer 2018 sahnesinde tanıtılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.