Covid-19 salgınıyla evlerinde kalan ve yeni arayışlar içine giren insanlar, bu dönemde online dil öğrenimi uygulamalarının da canlanmasını sağladı. Duolingo da bu kapsamda talep gören uygulamalardan biri haline geldi. Pandemiye bağlı olarak, Durable Capital ve General Atlantic katıldığı yeni yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım alan Duolingo'nun değerlemesi de 2,4 milyar dolara ulaştı. Duolingo'yu bugüne kadar 500 milyondan fazla kişi indirdi.
Bu yılın başında değerlemesi 1,65 milyar dolar olan Duolingo için yeni değerleme büyük bir sıçrayış anlamına geliyor. Bu noktada Covid-19 salgını fazlasıyla etkili oldu; zira eğitimciler ve işletmeler, globalde birçok okul yeniden açılmış olmasına rağmen sanal öğrenme çözümlerine güvenmeye devam ediyor.
2020'de yüzde 30 büyüme
Duolingo'nun salgınla ilgili büyümesine gelince, şirket, uygulamasının 2020'de yüzde 30 büyüdüğünü söylüyor. Platform, kullanıcıların ücretsiz olarak dil öğrenmelerine izin verirken ek özellikler için uygulama içi satın alımları teşvik eden ücretsiz bir uygulama olarak faaliyet gösteriyor. Genel ve asıl ihtiyaç duyulan özellikleri ücretsiz olarak sunması, uygulamayı piyasadaki en iyi ücretsiz öğrenme uygulamalarından biri haline dönüştürüyor.
Uygulama, son üç yılın her birinde yüzde 100'lük istikrarlı bir gelir artışı sağladı. Analiz firması Sensor Tower ise Duolingo'nun 2019'dan beri en yüksek hasılat yapan eğitim uygulaması olduğunu bildirdi.
Duolingo'nun birincil amacı her zaman insanlara yeni bir dil konuşmayı öğretmek olsa da şirket, önümüzdeki yıllarda bu alanı genişletmeyi düşünüyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap