EA, Playdemic'i 1.4 milyar dolar karşılığında satın aldı

Electronic Arts, hepimizin bildiği adıyla EA, Playdemic'i WarnerMedia'dan 1.4 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıkladı. Anlaşma tamamen nakit olarak gerçekleşti.
EA, Playdemic'i 1.4 milyar dolar karşılığında satın aldı

Electronic Arts, hepimizin bildiği adıyla EA, Playdemic'i WarnerMedia'dan 1.4 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıkladı. Anlaşma tamamen nakit olarak gerçekleşti. 2010 yılında kurulan Manchester, İngiltere merkezli Playdemic'i Facebook oyunu Golf Clash'ın geliştiricisi olarak tanıyoruz. 

EA tarafından 1.4 milyar dolara satın alınma, Playdemic'in üçüncü kez bir şirket tarafından satın alınması anlamına geliyor. Şirket, 2011 yılında RockYou tarafından satın alınıp tekrar kurucularına geri satılmıştı. Bunun akabinde ise WarnerMedia, 2017 yılında şirketin sahibi olmuştu.

Playdemic satın alması, Codemasters'ı 1.2 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardığı aralık ayından bu yana EA için dördüncü önemli satın alma oldu diyebiliriz. Zira EA, şubat ayında 2,1 milyar dolara Glu Mobile'a, mayıs ayında ise Super Mega Baseball geliştiricisi Metalhead Software'i satın almıştı. 

WB Games başkanı David Haddad, Golf Clash'i tüm beklentilerin ötesinde uzun ömürlü bir mobil oyuna dönüştürdükleri için Playdemic'teki yetenekli ekiple çalışmaktan keyif aldıklarını; Playdemic ekibine büyük saygı duysalar da şirketi satma kararının, Warner Bros. hikayesine dayanan oyunlar oluşturma konusundaki genel stratejimizin bir parçası olduğunu dile getirdi.

WB Games'in ana şirketi WarnerMedia, geçtiğimiz ay, ana şirket AT&T'den ayrılacağını ve 43 milyar dolarlık bir anlaşmayla Discovery ile birleşeceğini duyurdu. Ancak yayıncının operasyonunun tamamının devam etmeyeceği bildirildi. Playdemic satın alma duyurusu ile WB Games portföyünün geri kalanının Discovery ile yapılan anlaşmaya dahil olduğu belirtildi.

EA CEO'su Andrew Wilson, Golf Clash'in devam eden başarısına ek olarak, Playdemic'in yeteneği, teknolojisi ve uzmanlığının Electronic Arts'taki ekipler ile güçlü bir kombinasyon olacağını söyledi. Bu satın almanın EA'nın dünya çapında daha fazla oyuncuya ulaşmak için mobildeki büyümesini hızlandırma stratejisinin bir sonraki adımı olduğunu sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.