Açık alanların belirlenmesi tele sağlık uygulamalarındaki çekinceleri giderebilir

Dijital sağlığa erişimin artması ile birlikte bu konudaki açık alanlar da daha çok düşünülmeye başlandı. Bu konuda alınacak aksiyonlar, tele sağlık uygulamalarına erişimi de artırabilir.
Açık alanların belirlenmesi tele sağlık uygulamalarındaki çekinceleri giderebilir

Dijital sağlık ve sağlık teknolojisindeki son dönem gelişmeler sağlık verilerini daha iyi analiz ederek uzaktan erişimle tedaviyi mümkün kıldı. Salgınla birlikte evden teşhis ve tedaviye duyulan ihtiyacın artmasıyla birlikte kullanmaya başladığımız tele sağlık ya da tele tıp terimleri aralarında nüans farkları olmakla birlikte birbirine geçen ifadeler olarak hayatımızda yerini almaya başladı. 

Birçok tedavi için uzaktan erişim ve yapay zeka desteği ile tanı konmasını mümkün kılan bu sistem ile zaman ve maliyetten tasarruf da edilerek 7/24 erişim sağlanan uygulamalar Türkiye'de de kullanılmakta. Görüntülü görüşme ile tedavi ve teşhisin internete erişimi olan herkes için sağlandığı bu durumla birlikte bu uygulamaların kullanım alanının da artacağı tahmin ediliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.