Plaid, para transferi için API üreten Flannel'i satın aldı

Plaid, para transferi için APIler üretmeye odaklanan Flannel girişimini satın aldı. Flannel'in kurucuları Arpan Shah ve Hongxia Zhong Robinhood'daki deneyimleriyle dikkat çekiyor
Plaid, para transferi için API üreten Flannel'i satın aldı

Fintech girişimi Plaid, Nisan ayında 425 milyon dolarlık Seri D yatırımı almasıyla gündemimize gelmişti. Kullanıcılarının finansal hesaplarını uygulamalara bağlaması için API üreten Plaid, yeni bir satın almaya imza atı. Plaid, Mart ayında sessiz sedasızca Flannel girişimini satın aldı.

Flannel'in faaliyet alanı

Ödeme alanında faaliyet gösteren Flannel, para transferi için APIler üretmeye odaklanmıştı. Girişimin, gerçek zamanlı ödemeler veKredi işlemleri (Original Credit Transaction) üzerine çalıştığını belirtmekte fayda var.  Söz konusu kredi işlemleri kredi kartlarına veya banka kartlarına para aktarımı yapılmasını sağlıyordu.

Flannel'e tohum yatırımı yapan yatırımcılar arasında Accel, Susa ve Index Ventures yer alıyor. Index Ventures'un aynı zamanda Plaid'in de yatırımcısı olduğunu ekleyelim. Kurucu ortaklar dahil olmak üzere 4 kişilik Flannel ekibi, satın alma sonrasında Plaid ekiplerine katıldı. 

Flannel'in kurucu ortakları Robinhood deneyimi ile dikkat çekiyor 

Plaid'in bu yeni anlaşmasını, yetenek odaklı bir satın alma olarak tanımlayabiliriz. Arpan Shah ve Hongxia Zhong tarafından 2020'nin son bahar aylarında kurulan Flannel, ödeme odaklı bir fintech girişimi. Girişimin kurucuları Shah ve Zhong, 2015 - 2020 yılları arasında Robinhood'da birlikte çalışmanın ardından, kendi girişimlerini kurmaya karar verdi. Ancak girişim yolculuğu, Plaid satın alması işe noktalandı. 

İkilinin deneyimleri oldukça etkileyici. Stanford mezunu olan Shah ve Zhong, kariyerlerinin başında Google'da yazılım mühendisi olarak staj yaptı. 

Robinhood'daki kariyerine mühendis olarak başlayan Shah, liderlik rollerini üstlenerek veri ürünleri ve veri platformlarının direktörü konumuna geldi. Shah şu anda Plaid'in mühendislik yönetim kadrosunda yer alıyor. 

Zhong ise Robinhood'da mühendislik kıdemli müdürü olarak görev yapmaktaydı. Ödeme, Kimlik doğrulama (KYC) ve müşteri kazanımı akışları üzerinde çalşan Zhong, Robinhood'un back-end alt yapısını geliştirmekteydi. Zhong'un şu anda  Plaid'de mühendislik müdürü olarak görev aldığını belirtelim. 

Bir Plaid sözcüsü ikilinin veri altyapısı ve fintech üzerine bilgisinin, şirketi etkilediğini açıkladı. Her iki kurucunun da mühendislik ve alt yapı ekiplerine katılmasının, ekibe büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi. 

Hatırlarsanız, 2020 yılının Ocak ayında Visa'nın API üreten fintech girişimi Plaid'i 5,3 milyar dolar karşılığında satın alacağını sizlere aktarmıştık. 2021'in Ocak ayında ise Plaid resmi Twitter hesabından, Visa ise bir basın bülteni ile bir duyuru yayınlayarak satın alma anlaşmasının iptal olduğunu açıklamıştı. O tarihlerde ABD Adalet Bakanlığı, söz konusu satın almanın tekelcilik yaratabileceğini belirterek satın alma işlemini durdurmuştu. 

Mart ayında sessiz sedasız bir şekilde Flannel'i satın alan Plaid ise yoluna D serisi yatırım turu ile devam etti. Plaid'in, bu son yatırım turu ile değerlemesi 13 milyar dolara ulaştı. Görünen o ki; girişim kısa bir sürede Visa'nın teklif ettiği 5,3 milyar doları kiye katlamayı başardı. 

Paysend, Railsbank, Square ve JP Morgan Chase ile iş ortaklıkları yapan Plaid'in adını önümüzdeki günlerde daha sık duymaya başlayabiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.