Facebook Messenger'a QR kod ile ödeme geliyor

ABD'deki kullanıcılara açılan QR kod ile ödeme özelliği, kullanıcıların Facebook Pay ile ödeme talep etmesini ya da ödeme almasını sağlıyor. 
Facebook Messenger'a QR kod ile ödeme geliyor

Yüz yüze ödemelerde Venmo benzeri QR kod kullanımını, Nisan ayında ABD'de test etmeye başlayan Messenger, bugünden itibaren QR kod ile ödeme özelliğini ABD'deki tüm kullanıcılara açtı. QR kod ile ödeme özelliği, kullanıcıların birbirleriyle Facebook arkadaşı olmasına gerek kalmadan Facebook Pay ile ödeme talep etmesini ya da ödeme almasını sağlıyor.

QR kod ile ödeme nasıl çalışıyor?

Kullanıcılar, özelliğe Messenger ayarlarınada yer alan Facebook Pay sekmesinden erişebiliyor. Bu alanda kullanıcıların kişiselleştirilmiş QR kodu yer alıyor. QR kodun ortasında kullanıcıların profil fotoğrafı bulunduğunu belirtelim. Ödeme talep etmenizi sağlayan Facebook Pay bağlantısı ise QR kodun alt kısmında konumlanıyor. 

Şu an için QR kodlar yalnızca ABD'deki Messenger kullanıcıları arasında ödeme işlemleri yapmanızı sağlıyor. QR kod ile ödeme yapabilmek için farklı bir ödeme uygulaması kullanmanıza ya da ekstra bir hesap oluşturma işlemi yapmanıza gerek yok. 

Öte yandan Messenger'da ödeme işlemleri yapabilmek için 18 yaşından büyük olmanız gerekiyor. Ayrıca Visa, Mastercard, Paypal ya da platform tarafından desteklenen bir karta sahip olmanız şart. Tercih edilen para birimi olarak ABD dolarını seçmeniz gerektiğini de ekleyelim. QR koda Facebook uygulamasındaki Facebook Pay sekmesinden de erişebilirsiniz.

2019'dan bu yana Facebook Pay üzerinde çalışan şirket, sosyal uygulamaların Fintech çözümleriyle bir arada kullanılması adına önemli adımlar attı. Facebook Pay, 2020'nin Haziran ayında ödeme sekmesini Brezilya'da WhatsApp kullanıcılarına sunarken, Facebook Pay'e sahip Instagram Alışveriş sekmesi 2020'nin Temmuz ayında ABD'deki kullanıcılara açıldı. Facebook, Fintechlere rakip olarak konumlanmak yerine Paypal gibi ödeme sistemleriyle iş ortaklığı yapmayı tercih ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.