İklim değişikliği ile mücadele girişimi Terraformation, 30 milyon dolar yatırım aldı

Reddit'in eski CEO'su olan Yishan Wong'un iklim değişikliği ile mücadeleyi odağına alan girişimi Terraformation, Apollo Projects'ten Sam ve Max Altman tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.
İklim değişikliği ile mücadele girişimi Terraformation, 30 milyon dolar yatırım aldı

Daha önce PayPal ve Facebook gibi şirketlerde mühendis olarak görev almış, aynı zamanda Reddit'in eski CEO'su olan Yishan Wong'un iklim değişikliği ile mücadeleyi odağına alan girişimi Terraformation, Apollo Projects'ten Sam ve Max Altman tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Sundeep Ahuja, Lachy Groom, Sahil Lavingia, Joe Lonsdale, Susan Wu ve OVN Cap gibi isimlerden oluşan yaklaşık 100 melek yatırımcı katıldı. 

A Serisi öncesinde geçtiğimiz mart ayında gerçekleşen tohum yatırım turunda 5 milyon dolar toplayan Terraformation, aldığı yeni yatırımı teknoloji, proje planlaması, eğitim ve danışmanlık konularında yardımcı olarak gelir elde etmek, kuruluşların kendi karbon emisyonlarını dengelemelerine yardımcı olmak için kullanmayı planlıyor.

Hawaii merkezli Terraformation, iklim değişikliği nedeniyle çorak büyüyen alanları verimli ve ekonomik bir şekilde nemlendiren güneş paneliyle çalışan teknolojiyi kullanarak 3 milyar dönümlük yerel ekosistemleri restore etme hedefine ulaşmak istiyor.

Şirket, şimdiye kadar Uganda, Tanzanya, Ekvador ve Haiti'deki toplam 20 bin dönümlük araziyi restore etmeyi amaçlayan yerel kuruluşlarla ortaklıklar geliştirdiğini söylüyor. Ancak gerçek değişimi gerçekleştirmek için bir trilyon kadar ağaç gerektiği söyleniyor. Ancak botanikçiler, kötü yönetilen ağaçlandırma çabalarının çevreye yarardan çok zarar verebileceğini söylüyorlar. Terraformation'ın sunduğu uzmanlık alanı ise bunu en doğru şekilde yapmak üzerine kurulu. Tabii ki bu noktada iklim değişikliği ile mücadele amaçlı kurulan tek girişimin Terraformation olmadığını da belirtmek gerekiyor. 

Reklam gelirinin çoğunu Brezilya ve Burkina Faso gibi ülkelerde ağaç dikme çabalarını finanse etmek için kullanan kar amacı gütmeyen bir arama motoru olan Ecosia buna örnek gösterilecek bir girişim. Zira platform, kısa süre önce işletmelerin bitki başına 1 dolar maliyetle ağaç dikmesine yardımcı olacak bir hizmet başlatmıştı. Ülkemizde de benzer bir hizmeti dronelar ile tohum topu atışı yapan girişim olan Ecording de gerçekleştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.