Sağlık ve giyilebilir cihaz teknolojilerine odaklanan Veri, 4 milyon dolar yatırım aldı

Sunduğu sensör ve mobil uygulama ile birlikte insanların metabolik sağlık durumunu iyileştirmeyi ve ideal diyetlerini anlamalarına yardımcı olmayı hedefleyen Veri, 4 milyon dolar yatırım aldı.
Sağlık ve giyilebilir cihaz teknolojilerine odaklanan Veri, 4 milyon dolar yatırım aldı

Hem sağlık hem de giyilebilir cihaz teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Finlandiya merkezli Veri, yeni yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre Veri, tohum öncesi ve tohum yatırım turlarında toplamda 4 milyon dolar yatırım aldı.

Söz konusu 4 milyon dolarlık yatırım turu ProFounders liderliğinde gerçekleşti. 4 milyon dolarlık yatırım turuna ProFounders'ın haricinde ise Lifeline Ventures, Accel, Johannes Schildt ve Kristian Ranta katıldı. Diyabetik olmayanlar için kan şekeri takibine odaklanan Veri, 2019 yılında Helsinki'de kuruldu.

Sunduğu sensör ve mobil uygulama ile birlikte insanların metabolik sağlık durumunu iyileştirmeyi ve ideal diyetlerini anlamalarına yardımcı olmayı hedefleyen Veri, sensörü sayesinde elde ettiği kan şekeri verilerini mobil uygulaması ile kullanıcılarına aktarıyor.

Veri'nin mobil uygulamasının şu an için sadece iOS platformunda yer aldığını da belirtelim. Veri sunduğu bilgiler ile birlikte kullanıcısının yiyecek seçimleri hakkında gerçek zamanlı geri bildirim sağlıyor. Veri alınan yatırım ile birlikte ABD'de açılacak.

Edindiğimiz bilgilere göre Veri tarafından üretilen sensörler Haziran ayından itibaren ABD'de satışa sunulacak. Veri tarafından aktarılan bilgilere göre sensörler için 50 bin kişilik bir bekleme sırası mevcut. Veri tarafından üretilen sensörün 129 dolar fiyat etiketine sahip olduğunu da ekleyelim.

Veri'nin mobil uygulamasının aylık abonelik fiyatı ise 108 dolar. Son olarak Veri'nin sunduğu sensör ve uygulamanın Apple'ın sağlık uygulaması ile entegre bir şekilde çalıştığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.