Apple çalışanları, eylül ayında ofise dönmeye karşı çıkıyor

Apple çalışanları, hibrit çalışma konusunda Tim Cook'a itiraz etti ve ofise dönmeye karşı çıktıklarını açıklayan bir yazı kaleme aldı. 
Apple çalışanları, eylül ayında ofise dönmeye karşı çıkıyor

Geçtiğimiz günlerde Apple çalışanlarının eylül ayından sonra hibrit çalışma modeline geçeceği haberini sizlerle paylaşmıştık. Bahsi geçen habere göre Tim Cook, Apple çalışanlarına bir e-posta göndermiş ve konferans görüşmelerinin çalışanlar arasındaki mesafeyi azalattığını ancak bazı şeylerin yerinin doldurulamayacağını söylemişti. Apple CEO'su, çoğu çalışanın çarşamba ve cuma günleri uzaktan çalışabileceğini; pazartesi, salı ve perşembe günleri ofise gelmelerinin isteneceğini açıklamış ve yüz yüze çalışması gereken ekiplerin ise haftada dört ila beş gün ofise geri döneceklerinin altını çizmişti.

Ancak The Verge'ün haberine göre Apple çalışanları bu konuda Tim Cook'a itiraz etti ve ofise dönmeye karşı çıktıklarını açıklayan bir yazı kaleme aldı. 

"Meslektaşlarımız arasında artan bir endişeyi iletme fırsatını kullanmak istiyoruz” şeklinde başlayan yazıda Apple'ın esnek çalışma politikasının ve bunun etrafındaki iletişimin, bazı çalışanları şimdiden istifa etmeye zorladığı; esnekliğin getirdiği kapsayıcılık olmadan, çoğu çalışanın ya aileleri ve elinden gelenin en iyisini yapmak için yetkilendirilmiş olmak ya da Apple'ın bir parçası olmak arasında seçim yapmak zorunda kaldığı ifadeleri yer aldı. 

Çalışanlar ayrıca uzaktan çalışmayla ilgili iletişim konusunda, sadece duyulmadıklarını değil, zaman zaman aktif olarak görmezden geldiklerini de söylediler. Açıklamada yönetim ekibinin uzaktan/konum açısından esnek çalışma hakkında nasıl düşündüğü ile Apple çalışanlarının birçoğunun yaşanmış deneyimleri arasında bir kopukluk varmış gibi geldiği ifadesi yer aldı. 

Direkt olarak Tim Cook'a gönderilen bu yazının temeli, 2 bin 800 Apple çalışanının kurduğu bir Slack grubunda atıldı. İçeriğin yazılmasında 80 çalışan görev aldı. Çalışanlar, uzaktan çalışma konusunda şeffaf ve net bir eylem planı talep ettiğini dile getirdi.

Apple'dan konuyla ilgili bir yorum henüz gelmedi. Tim Cook'un bu yazıya nasıl bir cevap vereceği ise şimdiden merak konusu oldu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.