Müşteri yolculuğunda D2C ile pazaryerlerinin ortak kullanımı daha iyi bir deneyim sağlayabilir

Pazaryerlerinin satışlarını artması perakende hacmini genişletirken markalardan doğrudan alışveriş de birçok müşterinin öncelikli tercihi. Alışveriş seçeneklerinin artırılması da müşteriye daha geniş bir erişim alanı sağlayabilir.
Müşteri yolculuğunda D2C ile pazaryerlerinin ortak kullanımı daha iyi bir deneyim sağlayabilir

Alışverişçilerin satın alma tercihlerine baktığımızda birçok kategoride pazaryerleri öne çıkmakta. Bazı araştırmalara göre  teslimat ve iade koşulları gibi teknik nedenlerden dolayı markanın kendi web sitesi yerine pazaryerlerinden ürün satın almak daha sık görülmekte. Birçok farklı ürünü aynı yerde görmek ya da aynı ürünün farklı satıcılardaki fiyatlarını kıyaslamak başta olmak üzere müşteri hizmetleri konusunda da çok hızlı davranan pazaryerlerinin bu nedenle birçok markanın kendi arayüzüne göre daha çok avantaj sağladığı kesin. 

Özellikle bazı kategorilerde görülen satış hacmi artışı ya da talebin yükselmesi bu sektör veya ürün gruplarını kalıcı olarak etkilediği için markaların kendi web siteleri ile birlikte alternatif satın almaları da tetiklediğini görüyoruz. Küçük işletmeler için hızlı bir şekilde ürünlerini müşteri ile buluşturmakta bir çözüm olan pazaryerleri bu açıdan birçok fayda sağlamakta ancak tekrar alışverişi tetiklemek açısından birçok durumda markaların kendi web sitelerinin daha fazla olanak yaratabileceğinden de daha önce bahsetmiştik.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.