D2C markaları müşteri sadakatini sağlamakta öne çıkabilir

Değişen müşteri alışkanlıkları ile birlikte bundan sonra markaların farklı davranacağı kesin. Stratejilerini değiştirmek konusunda daha hızlı davranabilen D2C'ler için de olumlu bir gelecek söz konusu olabilir.
D2C markaları müşteri sadakatini sağlamakta öne çıkabilir

Salgının müşteri davranışını değiştirdiğini birçok sektörde net olarak gördük. Müşterilerin bu değişen alışkanlıklarının bir süre daha tüketim ve alışveriş davranışına yansıyacağı kesin olmakla birlikte her şey normale döndüğünde birebir olarak yapmak ya da almak istediklerinin olması da salgın sonrasındaki müşteri davranışı ile ilgili öncesine nazaran daha farklı davranmak gerektiğini ortaya koyuyor. 

Son dönemlerde gözlemlenen ekonomik kriz, işsizlik oranlarının yükselmesi, iş yeri kapanmaları gibi olumsuz durumlar bu açılardan 2008 krizi ile kıyaslanmakta. Kriz dönemlerinde ortaya çıkan yeni alışkanlıkların kriz sonrası da devam ettiğini farklı örneklerden biliyoruz ancak şu anda içinde bulunduğumuz durum tamamen farklı bir yaşam tarzı alışkanlığı getirdiği için de uzun süredir görünen krizlerden büyük ölçüde ayrışıyor. İyileşme döneminin başlamasının aşı oranları ile paralellik gösterdiğini düşündüğümüzde en iyimser tahminle üçüncü çeyreğin sonuna doğru ufak kıpırdanmalar olması bekleniyor. Bununla birlikte tamamen eski alışkanlıklara geri dönmek çok daha uzun bir süreyi alacak gibi görünüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.