Mobilite girişimi WhereIsMyTransport, A serisi yatırım turunda ek 7 milyon dolar yatırım aldı

Söz konusu yatırım Naspers'ın yatırım kolu olan Naspers Foundry ve Cathay AfricInvest Innovation Fund'ın ortak liderliğinde gerçekleşti.
Mobilite girişimi WhereIsMyTransport, A serisi yatırım turunda ek 7 milyon dolar yatırım aldı

Toplu taşıma ağlarını haritalandıran bir mobilite girişimi olarak karşımıza çıkan WhereIsMyTransport, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre A serisi yatırım turunun devamı olarak yeni bir yatırım alan WhereIsMyTransport, toplamda 14,5 milyon dolar yatırım almış oldu. 

Hatırlatmak gerekirse WhereIsMyTransport, geçtiğimiz yılın Şubat ayında A serisi yatırım turunda Liil Ventures liderliğinde 7,5 milyon dolar yatırım almıştı. Kısacası WhereIsMyTransport, yaklaşık 1,5 yılın ardından 7 milyon dolar daha yatırım almış oldu. Alınan 7,5 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 20 milyon dolara ulaştı. 

Söz konusu yatırım Naspers'ın yatırım kolu olan Naspers Foundry ve Cathay AfricInvest Innovation Fund'ın ortak liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Naspers Foundry ve Cathay AfricInvest Innovation Fund'ın haricinde ise Japan merkezli SBI Investment da katıldı. Naspers'ın aktardığı bilgilere göre Naspers Foundry tarafından WhereIsMyTransport'a 3 milyon dolar yatırım yapıldığını da ekleyelim.

2015 yılında Chris King, Dave New ve Devin Vries tarafından kurulan WhereIsMyTransport, elde ettiği verileri toplu taşıma deneyimini daha iyi hale getirmek için kullanıyor. Afrika, Asya ve Latin Amerika'da aktif olarak kullanımda olan WhereIsMyTransport, bugüne kadar Afrika'da 34 farklı kenti haritalandırdı.

WhereIsMyTransport tarafından aktarılan bilgilere göre bugüne kadar toplamda 28 ülkede 41 şehirde haritalandırma çalışmaları yapıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.