Dubai merkezli dijital cüzdan Ziina, 7.5 milyon dolar yatırım aldı

Faisal Toukan, Sarah Toukan ve Andrew Gold tarafından kurulan Dubai merkezli dijital cüzdan Ziina, Avenir Growth ve Class 5 Global'ın liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 7.5 milyon dolar yatırım aldı.
Dubai merkezli dijital cüzdan Ziina, 7.5 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz mart ayında Y Combinator'dan 2021 kış döneminde mezun olan 285 girişimi sizlere detaylı bir şekilde aktarmış ve Ziina'dan da ilk kez o zaman bahsetmiştik. Faisal Toukan, Sarah Toukan ve Andrew Gold tarafından kurulan Dubai merkezli dijital cüzdan Ziina, Avenir Growth ve Class 5 Global'ın liderliği üstlendiği tohum yatırım turunda 7.5 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Wamda Capital, FJ Labs, Graph Ventures, Goodwater Capital, Jabbar Internet Group, Oman Technology Fund'dan Jasoor Ventures ve ANIM de katıldı. 

Crunchbase verilerine baktığımızda, geçtiğimiz yıl lansmanı yapılan şirketin yeni yatırımla birlikte bugüne kadar toplam 8.6 milyon dolar yatırım aldığını görüyoruz. 

Ziina, Birleşik Arap Emirlikleri'nde ve Orta Doğu'nun bazı bölgelerindeki fiili yöntemde olduğu gibi, kullanıcıların yalnızca telefon numarasıyla ödeme göndermesine ve almasına imkan sağlıyor. P2P, yani kişiden kişiye hizmet sunan Ziina'nın, sadece geçtiğimiz ay platformda 120 bin dolardan fazla işlem yapan binlerce kullanıcısı bulunuyor. Ek olarak, lansmandan sonra yeni kullanıcılara eklenecek bekleme listesinde ise 20 binden fazla kişi bulunuyor.

Ziina'nın, daha önce Apple, Uber, Stanford, Coinbase, Careem, Oracle ve Yandex gibi teknoloji şirketlerinde görev yapmış, deneyimli bir ekibi bulunduğunu da hatırlatalım.

Platformun kurucuları Ziina'nın verimli çalışmak için düzenleyicilerle sürekli diyalog halinde olduğunu söylüyor. Ziina, aldığı yeni yatırımla 2022'de Suudi Arabistan ve Ürdün'de de faaliyetlerine başlayacağını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.