Apple çalışanları, eylülden sonra hibrit modelde çalışmaya dönecek

Tim Cook, çoğu çalışanın çarşamba ve cuma günleri uzaktan çalışabileceğini; pazartesi, salı ve perşembe günleri ofise gelmelerinin isteneceğini açıkladı. Bazı ekipler ise haftada dört ila beş gün ofise geri dönecek.
Apple çalışanları, eylülden sonra hibrit modelde çalışmaya dönecek

Pandemi nedeniyle birçok şirket uzun bir süredir uzaktan çalışmaya devam ediyor. Bazı şirketler uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirirken, bazıları pandeminin tamamen sona ereceği veya etkilerinin en aza indirgeneceği zamanı bekliyor. Apple da bir süredir uzaktan çalışmayı benimsemiş şirketlerden biriydi. Ancak Apple, çalışanlarından eylül ayının başından hibrit modele dönülmesi istendi. Buna göre çalışanlar haftada 3 gün ofiste olacak, ayrıca yılda belirli zaman aralığında evden çalışma hakkı da tanımlanacak. 

Tim Cook, çalışanlara değişiklik hakkında bilgi veren bir e-posta gönderdi. E-postada "birçoğumuz ayrıyken her şeyi başarabildik, ancak gerçek şu ki geçen yıl çok önemli bir şey eksikti: birbirimiz” dedi. Cook, konferans görüşmelerinin çalışanlar arasındaki mesafeyi azalattığını ancak bazı şeylerin yerinin doldurulamayacağını söyledi. Apple CEO'su, çoğu çalışanın çarşamba ve cuma günleri uzaktan çalışabileceğini; pazartesi, salı ve perşembe günleri ofise gelmelerinin isteneceğini açıkladı. Yüz yüze çalışması gereken ekipler ise haftada dört ila beş gün ofise geri dönecek.

E-postaya göre çalışanlar yılda iki haftaya kadar ailelerine ve sevdiklerine daha yakın olmak, beklenmedik seyahatler veya tamamen kendilerine ait farklı bir neden için uzaktan çalışma şansına sahip olacaklar. Fakat bu durumda yöneticilerin bu çalışanların uzaktan çalışma isteklerini onaylaması gerekecek.

Apple, geçtiğimiz eylül ayında bazı ekiplerinin pandemiden sonra da evden çalışmaya devam edeceklerini açıklamıştı ancak şirketin bu konudaki planlarıyla ilgili sürekli farklı bilgiler yayınlandı. Son olarak Tim Cook, Bloomberg'ün haberine göre çalışanlarından haziran ayında ofise geri gelmelerinin istenebileceğini söylemişti.

Apple'ın uzaktan çalışma konusundaki duruşu diğer teknoloji devlerine kıyasla biraz daha sıkı diyebiliriz. Mayıs ayında Google, iş gücünün yüzde 20'sinin kalıcı olarak evden çalışabileceğini açıklamıştı. Aynı şekilde Mark Zuckerberg de uzaktan çalışmanın gelecek olduğunu söylemiş ve Facebook çalışanlarına, yöneticilerinin onayını aldıkları sürece sonsuza kadar evden çalışabileceklerini açıklamıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.