Yeni nesil kampüs kart sistemi: SoliPAY

SoliPAY, kullanıcılarına tek bir mobil uygulama üzerinden hem bankacılık işlemlerini yapabildikleri, hem de kampüs kimlik kartı, ulaşım kartı gibi çeşitli fonksiyonları da ekleyebildikleri bir sistem sunuyor.
Yeni nesil kampüs kart sistemi: SoliPAY

Şehirlerin ulaşım hizmetlerine ve üniversitelerin kampüs ihtiyaçlarına odaklanan çözümlerini banka entegrasyonları ile açık bankacılık kavramıyla buluşturan SoliPAY, Ayşe Burcu Tüzün ve Ömer Burak Tüzün tarafından 1995 yılında kurulan Utarit Bilişim'in altında faliyetlerini sürdürüyor.

Kısa süre sonra şirketleşecek olan SoliPAY, kullanıcılarına tek bir mobil uygulama üzerinden hem bankacılık işlemlerini yapabildikleri, hem de kampüs kimlik kartı, ulaşım kartı gibi çeşitli fonksiyonları da ekleyebildikleri bir sistem sunuyor. 2019 yılında geliştirilmeye başlanan SoliPAY, şu an için 8 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

SoliPAY tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre girişim, şu an için 67 üniversite kampüsünde 2,5 milyona yakın kampüs kart kullanıcısına sahip. 1000’in üzerinde özel şirket ve devlet kurumu SoliPAY altyapısını kullanıyor. SoliPAY'in sunduğu özellikler arasında mobil kampüs kart, ödeme, bakiye yükleme, para transferi, yoklama ve not takibi, askıda yemek, fatura ödeme ve rezervasyon yer alıyor.

Kampüs kart sistemi sunan firmalar ve ön ödemeli kart üreticileri ile rakip konumda olan SoliPAY, kullanıcı segmenti ve ön ödemeli kartları aynı zamanda geçiş kontrol sistemleri ile entegre çalıştırabilmesi ile bu rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

İlgili kurumlara donanım ve yazılım satış/kiralaması ve kullanıcıların işlemleri üzerinden komisyon alarak gelir elde eden SoliPAY, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. SoliPAY'in Visa İnovasyon Programı’nın yeni dönemine katılan 6 girişim arasında yer aldığını da ekleyelim.

Uygulamasını bir açık bankacılık platformu olarak geliştiren SoliPAY'in ana hedefi kullanıcılarına sadece finansal hizmetler tarafında bu özgürlüğü sunmanın ötesinde şehirde ihtiyaç duyacakları her noktaya entegre olarak ve çok daha büyük bir dünya sunabilmek.

Bu hedefi gerçekleştirmek için entegre olduğu kurum sayısını her geçen gün artıran SoliPay, diğer taraftan Avrupa başta olmak üzere diğer ülkelerde de bu hizmetini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Dilerseniz SoliPay uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.