Elektrikli scooter paylaşım girişimi HOP!, Inveo Yatırım Holding'den yatırım aldı

Ankara'nın ardından İstanbul'da da hizmet vermeye başlayan HOP!, yatırım aldı. KAP'a yapılan açıklamaya göre HOP!, Inveo Yatırım Holding'den yatırım aldı
Elektrikli scooter paylaşım girişimi HOP!, Inveo Yatırım Holding'den yatırım aldı

Ankara merkezli elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak karşımıza çıkan HOP'u ilk olarak 2019 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Ankara'nın ardından İstanbul'da da hizmet vermeye başlayan HOP!, yatırım aldı. KAP'a yapılan açıklamaya göre HOP!, Inveo Yatırım Holding'den yatırım aldı.

Gerçekleşen yatırım ile birlikte HOP! girişiminin yüzde 15,5 hissesi Inveo Yatırım Holding'e geçmiş oldu. Yapılan anlaşmaya göre HOP! girişimine toplamda 24 milyon 204 bin TL finansman sağlanacak. Söz konusu finansmanın 2 milyon 490 bin TL'nin şirkete doğrudan sermaye şeklinde, geri kalan kısmının ise 36 ay eşit taksitte tahsil edilecek borç finansmanı şeklinde sağlanacağını da ekleyelim.

Edindiğimiz bilgilere göre alınan yatırım, şirketin gelecek dönemdeki vizyonuna ulaşması için büyümesini hızlandırmak ve elektrikli scooter alımı yapmak için kullanılacak. Hatırlatmak gerekirse 2019 yılının Eylül ayında Yiğit Kipman, Gökalp Üstün, Emrecan Batı ve Ahmet Batı tarafından kurulan HOP!, elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak hizmet veriyor. Yatırım aşamasında kurucu hisselerin avukatlığını ise Çalışkan Okkan Toker avukatlık ofisinin üstlendiğni belirtelim.

Şu an için sadece elektrikli scooterlar üzerinden hizmet veren Hop, ilerleyen dönemde elektrikli bisiklet, elektrikli moped gibi diğer hafif elektrikli araçları da paylaşımlı olarak sunmayı planlıyor. Yapılan açıklamalara göre Hop, Inveo Yatırım Holding ile yaptığı ortaklıkla birlikte, Türkiye'nin bir çok ilinde hizmet sağlamayı, daha sonra faaliyetlerini hızla yurt dışına taşımayı da hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.