Ankara merkezli elektrikli scooter paylaşım girişimi: HOP!

Martı markası ile İstanbul'da oldukça popüler olan elektrikli scooter girişimlerine bir yeni daha ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde lansmanını yapan HOP! girişimi Ankara'da hizmet vermeye başladı.
Ankara merkezli elektrikli scooter paylaşım girişimi: HOP!

Hem yurt dışında hem de ülkemizde oldukça popüler bir hale gelen elektrikli scooter girişimlerinden sizlere daha önce bahsetmiştik. Martı markası ile İstanbul'da oldukça popüler olan elektrikli scooter girişimlerine bir yeni daha ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde lansmanını yapan HOP! girişimi Ankara'da hizmet vermeye başladı.

Geçtiğimiz Eylül ayında Yiğit Kipman, Gökalp Üstün, Emrecan Batı ve Ahmet Batı tarafından kurulan HOP!, geçtiğimiz günlerde Bilkent Cyberpark ve Bilkent Üniversitesi bölgesinde hizmet vermeye başladı. Aldığımız bilgilere göre Ankara’nın en büyük 2 üniversitesi ile de anlaşan HOP!, kısa zaman sonra hizmet verdiği kampüs sayısını 3'e çıkaracak.

Öncelikle büyük kampüslerde, sonrasında da şehirlerde elektrikli scooter kullanımını, çevreci ulaşımı ve mikromobiliteyi yaygınlaştırmayı hedefleyen HOP! girişimi, şu an için mobil uygulaması üzerinden sadece elektrikli scooter paylaşımı hizmeti veriyor.

İlerleyen dönemlerde ise elektrikli bisiklet, elektrikli moped ve elektrikli araç gibi diğer çevreci mikromobilite ürünlerinin de paylaşımını sağlamayı hedefleyen Ankara merkezli girişim, gelecekte İstanbul, Ankara ve İzmir de dahil olmak üzere toplamda 5 şehirde operasyona geçmeyi planlıyor.

Diğer elektrikli scooter girişimleri ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan HOP!'u kullanmak için öncelikle mobil uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Kayıt olduktan sonra ise HOP! scooterlarının üzerinde bulunan QR kodları uygulama aracılığı ile taratmanız gerekiyor. Sonrasında karşınıza çıkan şifre ile scooterın kilidini açabilir ve rahatça kullanabilirsiniz.

Piyasadaki rakiplerinden daha uzun menzile sahip olan scooterlar kullandıklarını iddia eden HOP! girişimi, bu sayede şarj döngülerinin daha uzun olacağını ve operasyon maliyetlerinin düşeceği de belirtiyor. Girişimin kullandığı scooterlar yabancı menşeili. 

Tüm yazılım ise HOP!'un kendi ekibi tarafından geliştiriliyor. Ülkemizde henüz paylaşım işi için yeterli dayanıklığa sahip ve uzun ömürlü scooter’lar üretilmediğini belirten girişim, bu konuda çalışan firmalar olduğunu ve onlar ile iş birliği halinde olduklarını da dile getirdi. Fiyatlandırmaya gelecek olursak HOP! scooterlarının açılış ücreti 3 TL. Her dakika için ise 0,50 TL talep ediliyor.

Karşılaştırmak gerekirse Martı girişimi açılış için 3 TL dakika başına ise 0,75 TL talep ediyor. Tıpkı HOP! girişimi gibi üniversitelerde kullanıma sunulan Palm girişimi ise başlangıç ücreti olarak 2 TL ardından her dakika için ise 0,35 TL talep ediliyor.

Son olarak geçtiğimiz Ağustos ayında kullanıma sunulan ETKU girişimi ise başlangıç fiyatı olarak 1 TL ve 1 dakika için 0,25 TL talep ediyor. Kısacası HOP! scooterları Martı'nın ardından en pahalı ikinci seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Dilerseniz HOP! girişiminin mobil uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.