Ticari emlak ilan sitesi ve mobil uygulaması: Ticaari.com

2020 Haziran ayında Ümit Adalı tarafından kurulan Ticaari.com, satılık, kiralık ve devren iş yeri ilanlarını tek bir uygulamada toplayarak, kulanıcılarının aradıkları iş yerini, yatırımı ya da devren işletmeyi bulmalarını sağlıyor
Ticari emlak ilan sitesi ve mobil uygulaması: Ticaari.com

2020 Haziran ayında Ümit Adalı tarafından kurulan Ticaari.com, satılık, kiralık ve devren iş yeri ilanlarını tek bir uygulamada toplayarak, kulanıcılarının aradıkları iş yerini, yatırımı ya da devren işletmeyi bulmalarını sağlıyor. 

Geliştirme sürecine 2019 Ocak ayında başladıklarını belirten Adalı, Ticaari.com'u 2020 Haziran'da üye ve kullanıcıyla buluşturduklarının altını çiziyor. Bu noktada mobil uygulamanın; web sitesinin yazılımının, tasarımının ve tüm ön yüzünün ekibe ait olduğunu belirtelim. Ticaari.com'un tasarımında hazır bir şablon ve altyapı bulunmuyor. 

İlan listeleme ve yayınlamanın dışında talep de topluyor

Ticaari.com, ofis, hazır ofis, dükkan, iş merkezi ve fabrika gibi ticari emlak kategorisindeki ilanları kullanıcıları ile buluşturuyor. İlan listeleme ve yayınlamanın dışında Ticaari.com talep de topluyor. Platformda #işyerimibul #danışmanımıbul adlı iki özellik mevcut. İnsanların iş yerini arama süreçlerinde vakit kaybı ve ilan kirliliği ile zaman harcadığını düşünen Ticaari.com, aslında bu ihtiyaçtan yola çıktı.

İş yeri arayanlar, en uygun lokasyonda bulunan kurumsal üyeye yönlendiriliyor

Ticaari.com'da ilan sitelerinde aradığı iş yerini bulamayan şirketler #işyerimibul başvurusu yaparak kendilerine ait talepleri iletiyor. Platform da en uygun lokasyonda bulunan kurumsal üyeye yönlendiriyor. Ticaari.com'da en son yönlendirme yapılan kurumsal markanın Vestel olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda Vestel, mağaza büyüme planlamasında 120 kiralık dükkan arayışlarını bulması için Turyap ile buluşturuldu.

65 il ve 17 ilçede toplam 250 üye

Ticaari.com, dönemsel çalışanlar ve yarı zamanlı call center çalışanları hariç 5 kişilik ana ekibiyle faaliyet gösteriyor. Ticaari.com, 65 il ve 17 ilçede toplam 250 üyeye sahip. Platform yayına alındığı gün itibarıyla 11 bin ilana ev sahipliği yaptığı. Ümit Adalı, ortalama olarak 2 bin 500 ila 4 bin 500 aralığında ilanın yayında olduğunu belirtiyor. Pandemi döneminde yayına başladıklarının altını çizen Adalı, kurumsal üyelerinin emlak işletmelerinin evden çalıştığı dönemde üye kazanımı sağladıklarını söylüyor.

Ticaari.com'un gelir modelleri

Şirketin üç farklı gelir modeli bulunuyor. İlk gelir modelinde gelirler, aylık ilan paketleri satın alan emlak, gayrimenkul, hazır ofis, lojistik depo kiralama firmaları ve inşaat firmalarından elde ediliyor ve bu kapsamda yıllık üyelik yapılıyor. Ticaari.com’da yayınlanan sıfır proje ilanları, Ticaari.com'un kendisi tarafından yönetiliyor. Proje satış acenteleri ile sözleşmeli çalışarak, yerli ve yabancı müşteri yönlendirmesi yaparak satışa aracılık bedeli alıyor ve bu da ikinci gelir modeli olarak karşımıza çıkıyor. Üçüncü gelir modelinde ise ofis talepleri ve ilanlar yer alıyor.

İlk hedef: Türkiye pazarında 81 il ve büyük ilçelerinde aktif olarak ilanları kullanıcıları ile buluşturmak

Ticaari.com'un ilk hedefi Türkiye pazarında 81 il ve büyük ilçelerinde aktif olarak ilanları kullanıcıları ile buluşturmak. İkinci hedefi ise şu an dijital pazarlama reklamlarını başlattığı; Türkiye'ye en çok gayrimenkul yatırımı yapan Orta Asya ülkeleri ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere 11 ülkenin başkentine açılmak. Ümit Adalı, bunun pazarlama araştırmasını yaptıklarını; kullanıcı oranları ve arz talep gibi verileri almaya başladıklarını belirtiyor.

Ticaari.com'a web sitesi üzerinden ulaşmak mümkün. Şirketin aynı zamanda App Store'da, Google Play Store'da ve Huawei AppGallery'de uygulaması da bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.