Insurtech'lerde iş birliği örnekleri daha sık görülmeye başlanıyor

Insurtech'lerin yatırımları 2021 ilk çeyrekte de artmaya devam etti. Farklı konularda çalışan insurtech'lerin de iş birliği örneklerini gördüğümüz sektörde yatırımların bu ortaklıklarla da artması söz konusu olabilir.
Insurtech'lerde iş birliği örnekleri daha sık görülmeye başlanıyor

Geçtiğimiz sene sigorta sektörü açısından uzaktan erişimle müşteri kontağı sağlamak ve buna göre süreçleri dönüştürmek açısından çok önemli bir dönem oldu. Dijital ortamda taleplerin alınmaya başlandığı ve buna dayalı olarak incelemelerin de yapısının değiştiği sektörde insurtech'ler yeni pazarlara girmek ve müşteri kazanmak adına önemli adımlar attı. 

Insurtech girişimlerindeki pozitif gelişmelerin yatırım sayısı ve adetlerine de yansıması net olarak görülüyor. Sektörün belki de beklenmedik şekilde canlanması ile neredeyse 10 senedir devam eden insurtech yatırım ivmesi, 2021 ilk çeyrek itibariyle en yüksek seviyelerden birine ulaştı. Global ölçekte insurtech girişimleri son çeyrekte neredeyse 150 anlaşma ile %24'lük bir yatırım miktarı artışı yaşadı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.