Ro, kadın sağlığına odaklanan Modern Fertility'i 225 milyon dolara satın alıyor

Ro, kadın sağlığına odaklanan Modern Fertility girişimini satın aldığını duyurdu. Şirkete yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre Ro, Modern Fertility girişimini satın alabilmek için 225 milyon doları gözden çıkarmış durumda.
Ro, kadın sağlığına odaklanan Modern Fertility'i 225 milyon dolara satın alıyor

Sağlık teknolojisi şirketi olarak hizmet veren Ro'nun 500 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Yatırımın ardından ise önemli bir satın alma ile karşımıza çıkan Ro, kadın sağlığına odaklanan Modern Fertility girişimini satın aldığını duyurdu.

Satın alma anlaşmasının finansal detaylarının resmen açıklanmadığını da ekleyelim. Şirkete yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre ise Ro, Modern Fertility girişimini satın alabilmek için 225 milyon doları gözden çıkarmış durumda. Ro bu satın alma ile birlikte kadın sağlığı alana da adım atmış oldu.

2017 yılında Afton Vechery, Carly Leahy ve Tom Chokel tarafından San Francisco'da kurulan bir girişim olan Modern Fertility, kadın sağlığı ve özellikle doğurganlık üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor.

Bugüne kadar toplamda 22 milyon dolar yatırım alan Modern Fertility'nin yatırımcıları arasında ise First Round Capital, Maveron, Union Square Ventures ve Forerunner Ventures bulunuyor. Oldukça hızlı bir şekilde büyüyen Modern Fertility, 2021 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 300 oranında büyüdü.

Doğurganlık testi konusunda kullanıcılarına yardımcı olan Modern Fertility, 159 dolarlık fiyata sahip olan testi ile birlikte kullanıcılarının ne kadar yumurtaları kaldığını öğrenmelerine olanak sağlıyor. Satın alma ile birlikte Ro'nun servisleri arasına doğurganlık testini ekleyeceğini duyurduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.